Sunday, December 3, 2023
HemNBATvingade Dell och Sonya Curry basket på Stephen Curry? 4x NBA-mästare...

Tvingade Dell och Sonya Curry basket på Stephen Curry? 4x NBA-mästare avslöjar sanningen

Hur skulle du reagera om du visste att din favorit point guard tvingades gå med i ligan? Till allas stora förvåning kan Stephen Curry ha gått igenom det här stadiet. Trots sin längd och övergripande byggnad har han visat sig vara en av de sällsynta pärlorna i ligan. 2 x MVP är utan tvekan en unik spelare som orädd normaliserade sportens omöjligheter. Fansen har bevittnat den aggression och passion som han spelar med på banan. Men det kan vara ett påtvingat beslut för honom.

I det senaste avsnittet av podcasten, “Smartless”, avslöjade stjärnspelaren anledningen till att han gick med i ligan.

Vad inspirerade Stephen Curry att gå med i NBA

Under samtalet avslöjade Curry ett överraskande faktum om sin far. Han uppgav att hans pappa, Dell Curry, spelade 16 säsonger i NBA. Efter det ställde programledaren honom den uppenbara frågan om hans föräldrar tvingade honom att gå med i basket som yrke. Till vilket han svarade både hans far och hans kärlek till basket var skälen bakom hans val. Han sa, “Det var lite av båda det som påtvingades dig bara genom att det är allt du är på ett gym hela tiden, följer honom och det är du utvecklar en kärlek till det.”

Currys far valdes som det 15:e totalvalet av Utah Jazz 1986. Senare byttes han till Cleveland Cavaliers. Efter 16 lång lysande karriär i ligan gick han i pension 2002. 9x NBA All-Star var 13 år gammal under den tiden. Så det måste nästan ha varit naturligt för honom att se sin far spela sporten och utveckla en kärlek till den. Förutom basket spelade han även fotboll och golf. Sedan, äntligen, 2009, valdes han som 7:e totalval av Golden State Warriors. Men hans pappa var inte nöjd med det.

Stephen Currys pappa var skeptisk till hans avtal med Warriors

Det går inte att ifrågasätta den perfekta matchen som är Curry and the Warriors. Däremot tvivlade spelarens pappa initialt på affären. Istället önskade han att hans son skulle bli uttagen till New York Knicks.

I en intervju med New York Times 2014 sa den 59-årige före detta skytten: “The Warriors hade några tvivelaktiga karaktärer i sitt lag. Knicks behövde verkligen en point guard, och vi kände att Stephen skulle passa perfekt med en tränare som Mike D’Antoni, som spelar den där snabba, upp-och-ner-stilen.”

Trots hans initiala oro har Currys tid med laget varit legendarisk. Efter att ha vunnit fyra titlar med Warriors, siktar 9x NBA All-Star på sin femte titel.

4 år efter Ayesha Currys Secret Service-knifecident, minns Stephen Curry om att han skänkte president Barack Obama en “minne” från $3,24 miljarder Co.

RELATED ARTICLES

Mest populär