Wednesday, December 6, 2023
HemF1Trycket ökar på Lawrence Stroll & Co. när F1-VD:n påpekar det saknade...

Trycket ökar på Lawrence Stroll & Co. när F1-VD:n påpekar det saknade pusslet i Fernando Alonsos plan: “Önskan är att han ska ha en…”

Stefano Domenicali sågs nyligen på den baskiska Pelota-utställningen på Labrit Fronton i Pamplona. Där pratade F1-presidenten om några av de heta ämnena i F1, där ett av ämnena var Fernando Alonsos tillägg till Aston Martin. Som svar sa italienaren att den tvåfaldige världsmästaren Fernando Alonso är “supermotiverad.”

Efter årets ungerska Grand Prix meddelade Fernando Alonso att han kommer att skiljas från Alpine för att starta en ny resa med det Silverstone-baserade laget, Aston Martin. Den blixtrande hastigheten, briljanta taktiska tänkandet, knivskarpa ögat och konstant beslutsamhet att vinna kännetecknar Fernando Alonsos prestation under hela hans F1-resa.

F1-presidenten säger att Fernando Alonso är supermotiverad

Som sagt, den tvåfaldige världsmästaren är mer än vältränad och är supermotiverad att börja sin nya resa. Tillägget av en dubbelmästare kommer att öka pressen på Lawrence Stroll för att göra det nödvändiga arrangemanget så snart som möjligt. Med allt detta när han frågade om Fernando Alonso, sa Stefano Domenicali: “Det viktiga är att Fernando fortsätter i F1. Han har också visat i år att åldern inte spelar någon roll. Han är en mycket konkurrenskraftig förare, mycket smart och professionell.” (Översatt med Google)

F1-presidenten berömde den spanska föraren och sa: “Det förvånar mig inte alls eftersom Fernando har F1 i blodet, han hittar alltid motivation. Även när han gick ville han tillbaka. Han förtjänar sin plats. Önskan är att han ska ha en konkurrenskraftig bil, för om han gör det kommer han att ligga längst fram.”

Domenicali genomgår en svår tid vid rodret för det Maranello-baserade laget, och Domenicali kanske vet hur svårt det är att vara en teamchef för ett stort lag som Ferrari. Och nu när Mattia Binotto skiljer sig från Scuderia efter 28 år önskar Domenicali honom lycka till.

Stefano Domenicali önskar Mattia Binotto för hans framtid

Så det är bekräftat att den italienska ingenjören kommer att klippa banden med den Maranello-baserade outfiten i slutet av detta år. Under sin tid som teamchef vann Ferrari bara 7 av 82 Grand Prix och slutade två gånger som tvåa i konstruktörsmästerskapet.

Teamet hade förödande 2 år (2020-2021) där Prancing Horses inte ens vann ett enda lopp, och i år registrerade fler problem i form av strategiska fel och tillförlitlighetsfel. Från och med nu har Scuderia accepterat Mattia Binottos avgång. Mitt i dessa nyheter önskade Domenicali, som var teamchef för Scuderia under 2008-2014, Binotto lycka till.

Domenicali pratade med Marca och sa: ”På grund av den position jag har kan jag egentligen inte säga något, inget annat än att önska Mattia Binotto lycka till i hans framtid. Förutom att F1-presidenten hoppas att Binottos ersättare kan fortsätta det goda arbete som inletts av den italienska ingenjören, “Och Ferrari för att hitta den person som kan fortsätta på den väg som började i år, vilket bekräftades genom att sluta på andra plats i världsmästerskapet “, sa F1 VD.

Formel 1 har nått en helt ny nivå de senaste åren. Sporten blomstrar och lagen är redo att ge fansen lite mer adrenalinkick under de kommande åren.

RELATED ARTICLES

Mest populär