Saturday, December 9, 2023
HemGolf"Tryckad": Legenden Annika Sorenstam levererar en massiv uppdatering om LPGA:s framtid mitt...

“Tryckad”: Legenden Annika Sorenstam levererar en massiv uppdatering om LPGA:s framtid mitt i att säkra hennes plats i historieböckerna

Denna fjärde upplaga av The ANNIKA driven av Gainbridge i Pelican slog alla tvivel ur parken. Listan var så glamorös att i slutet av turneringen visste alla att händelsen i Florida skulle bli minnesvärd. Lilia Vu tog hem pokalen med säsongens största individuella prispengar på $487 500, och nästan alla toppstjärnor på LPGA-coveret tog de 25 bästa positionerna.

Innan turneringen avslutades, den ledande damen, Annika Sörenstam, fördubblade intrigen, pratade om hennes evenemang och framtiden för LPGA Tour. Här är ett snabbt utdrag av vad golflegenden hade att säga.

Vad är hemligheten bakom den blomstrande sagan om LPGA-tourens triumf?

Annika Sorenstam satt för ett poddsamtal med programledarna Michael Barr, Scarlet Fu och Damian Sassower på deras sportprogram “Bloomberg Business of Sports”. Golfaren fick frågor om vad som utspelade sig i Florida och om de bästa spelarna som prydde greenerna. När han pratade om LPGA-touren först, nämnde Sörenstam hur en saga om seger och engagemang håller på att utspelas i de upplysta korridorerna på LPGA.

Den svenske golfaren tillade att i den nuvarande ensemblen av spelare talar talang och mångfald mycket. Dessa golfare spelar för mer prispengar än de någonsin haft, sa hon, och så…det finns något stort att se fram emot i slutet. När han pratade om ANNIKA-turnén sa Sörenstam, “Och du vet, ANNIKA som drivs av Gainbridge…men vi har faktiskt den största plånboken 2023, utanför det stora mästerskapet och CME-gruppen. Så det är kul att se att det växer.”

Golfaren berättade också om det växande lojalitetsengagemanget från företag och spektaklet av TV-betygen för The ANNIKA. Hon avslutade med att säga, “…att se kvinnorna få spela kurser, du vet, det är verkligen, väldigt viktigt att bakåt i den här kursen. Så nej, jag är jätteglad för LPGA och vad de gör.”

Turneringen fick det högsta TV-betyget bland alla LPGA Tour-evenemang på senare tid. Medan Sorenstams namn som varumärket som associerades med turneringen förväntades locka fler tittare, var golfarna och deras konkurrenskraftiga spel det som gjorde spelet värt att titta på.

Allt som utspelade sig på ANNIKA-evenemanget i Florida

Lilia Vus vinst markerade spelarens första vinst på LPGA Tour och hennes fjärde totalseger i år. Greenerna i Florida såg spelaren korsa Alison Lee och Azahara Munoz i en tretaktsvinst. Hennes totala spel på banan den här gången var 261, med 62 och 66 i den tredje och fjärde omgången. Med denna vinst passerade Vu gränsen på 4 miljoner dollar i sin proffs golfkarriär.

Look Like Your American Star: All About Nelly Korda and Her Solheim Cup Squad’s outfit för 2023

Den slutliga leaderboarden för turneringen var stjärnspäckad, där Alison Lee och Azahara Munoz slutade T2, följt av T3 Amy Yang, som tjänade en plånbok på $170,594. De 25 bästa platserna på listorna såg bara stora LPGA-namn. Oavsett prestation på evenemanget kunde vissa spelare som Lexi Thompson (T5) inte ta sig till CME Group Tour Championship.

Med bara ett sista evenemang som väntar vid årets slut, vad tycker du om årets LPGA Tour-säsong? Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär