Wednesday, February 1, 2023
HemF1Trots växande tvivel vägrar Sergio Perez att skakas om av Glorified Daniel...

Trots växande tvivel vägrar Sergio Perez att skakas om av Glorified Daniel Ricciardo Homecoming

Red Bull kommer att vara ett lag att se upp med under den kommande säsongen. Red Bull har redan etablerat sig som det mest dominerande F1-laget säsongen 2022, och Red Bull verkar expandera till en starkare talangpool för nästa säsong.

Med det holländska lejonet, Max Verstappen; den mexikanske mannen Sergio Perez och nu, Honey Badger, Daniel Ricciardo som deras reservförare, Red Bull har en stark ställning i många år framöver.

Även om man skulle kunna hävda att med Daniel Ricciardos banerfarenhet och färdigheter, tillsammans med en lång historia med hemmalaget, skulle mexikanaren, som bara är ett år på sitt tvååriga kontrakt med det österrikiska laget, känna pressen att behålla sitt sittplats. Sergio Perez håller dock inte med.

Red Bull-mannen förklarar att “tryck” är en del av denna spektakulära sport. Han hävdar att han har haft sin beskärda del av pressen och vet de rätta sätten att navigera genom dem.

han sa, “Jag är ganska avslappnad. Jag menar, vi lever under mycket press hela tiden. Det förändrar ingenting från min sida. Jag tycker att det är en stor prestation för laget att ha en förare som Daniel och han kommer att bidra mycket till vårt team.”

“Han är en fantastisk kille, han är en av killarna som jag får på [with] mest i hagen, så jag tycker att det är jättebra att ha Daniel i laget, och från min sida förändrar det ingenting”, sa han avslutningsvis.

Å andra sidan erkänner Ricciardo att han inte visste sitt nästa drag i F1-världen.

Daniel Ricciardo bekräftar att hans tid förutom banan kommer att visa honom vägen framåt

Honunggrävlingen har visserligen blivit överväldigad av sin körkarriär under de senaste åren. Pressen tyngde honom och bidrog till att Daniel förvandlades till en person “du inte skulle vilja vara i närheten”, enligt australiensaren.

Efter att ha mött svårigheterna att se din prestationsgraf falla konsekvent, spiralerade australiensaren alldeles för länge. Han är ganska lättad över att ta ett baksäte säsongen 2024. Ricciardo är exalterad över att kliva in i rollen som reservförare för Red Bull.

I en intervju nyligen sa han, “Jag tror att det också är det fina med nästa år och att ha den ledigheten, det kommer att ge mig det svåra svaret, du vet, [of] vad jag verkligen vill och även jag skulle kunna se omgång ett och jag kommer att säga, “Jag vill inte sitta ute hela året”, och sedan kommer det bara att byggas upp till något förmodligen riktigt positivt för mig under loppet av ” 23.”

För att avsluta sa han, “Och sedan om en möjlighet dyker upp 24, då känner jag att jag bara kommer att skumma om munnen.”

Daniel Ricciardo kanske fortfarande hittar sin plats i F1-världen, men Sergio Perez känner säkert sin. Och ingen press eller potentiell konkurrens kommer att spåra ur honom från sina mål. Vad tror du kommer Red Bulls öde att hända, trots allt?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär