Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerTrots trofélöst år nominerade Cristiano Ronaldo till 2023 IFFHS World's Best Player...

Trots trofélöst år nominerade Cristiano Ronaldo till 2023 IFFHS World’s Best Player Award

Missnöje omgav Cristiano Ronaldo efter att han misslyckades med att bli nominerad till Ballon d’Or 2023. Det var första gången på över två decennier som han inte var närvarande för den prestigefyllda trofén då han såg sin långvariga rival, Lionel Messi, vinna sin rekordåttonde titel. Det verkar som om den portugisiska superstjärnan äntligen har en chans att tävla om ett individuellt pris bland globala fotbollsstjärnor, eftersom han har lyckats ta sig till 2023 års IFFHS World’s Best Player Award.

Amerikas favoritvideo idag

Men denna nominering har väckt en hel del debatt i fotbollsvärlden efter att ha vetat att han inte har vunnit ett enda silver i år.

Cristiano Ronaldo tar sig till listan över IFFHS World’s Best Player Award

Igår tillkännagav International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) de nominerade till 2023 års World’s Best Player Award. På 25-mannalistan är ett av överraskningsnamnen Cristiano Ronaldo. Även om det inte råder några tvivel om den portugisiska skepparens kaliber för att komma in på den här listan, är det spelarens brist på bestick som väcker några ögonbryn. Även om Ronaldo hjälpte Al Nassr att vinna sin första Arab Club Champions Cup tidigare i år, erkänns inte Arab Champions Cup som en officiell tävling av FIFA.

Andra spelare har vunnit mycket mer under året och har inte klarat sig. Noterbart har skepparen gjort 49 mål under kalenderåret 2023. Faktum är att med detta nummer konkurrerar han med europeiska talanger som Erling Haaland och Kylian Mbappe. Även om det är tveksamt om denna individuella milstolpe kommer att hjälpa honom att vinna det prestigefyllda priset, anses det fortfarande vara en anmärkningsvärd prestation för Ronaldo. Låt oss ändå ta en titt på andra stjärnor som han kommer att tävla mot.

Den fullständiga listan över IFFHS’ World’s Best Player Award

Bortsett från Ronaldo är Lionel Messi, Erling Haaland, Kylian Mbappe och Jude Bellingham de självklara namnen. Bortsett från detta är Vinicius Junior, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Bruno Fernandes, Harry Kane, Lautaro Martinez och Antoine Griezmann också bland några namn. Noterbart är att Messi, Bellingham och De Bryune också hamnade på listan över Best Playmaker Award.

Cristiano Ronaldos Al Nassrs budget får en stor hit när den saudiska regeringen drar intäkter

Faktum är att Bellingham också är nominerad till bästa ungdomsspelare. Dessutom nominerades sådana som Marc-Andre Ter Stegen, Thibaut Courtois, Emiliano Martinez, Gianluigi Donnarumma, Jan Oblak och Andre Onana till priset för bästa målvakt.

Vilka är dina förutsägelser? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär