Thursday, November 30, 2023
HemNASCARTrots stora förväntningar med Michael Jordan-band utesluter Denny Hamlin en potentiell Kyle...

Trots stora förväntningar med Michael Jordan-band utesluter Denny Hamlin en potentiell Kyle Busch 2.0

42 år gammal måste man verkligen undra hur mycket Denny Hamlin har kvar i tanken. Han är en etablerad veteran inom sporten och stoltserar med flera loppsegrar. Joe Gibbs Racing-föraren har dock aldrig riktigt lyckats vinna en cupserietitel på 18 år. Nu löper hans nuvarande kontrakt med JGR och sponsor FedEx ut i slutet av säsongen 2023, så vad ligger i framtiden för honom?

Med sitt delägande av 23XI Racing-teamet är det uppenbara svaret att han skulle kunna gå i pension och leda sitt team på heltid. I en ny konversation, #11 föraren insisterade om hans avsikter att fortsätta tävla för Joe Gibbs Racing. Hamlin avslöjade att han var en del av JGR:s planer för den kommande kampanjen.

Denny Hamlin upprepade att han planerar att fortsätta tävla för JGR. Hans affär (och FedEx) upp efter 2023. Hamlin sa att han är involverad i några omorganisationsplaner för JGR på tävlingssidan. Han sa att hans 23XI-ägaruppgifter inte kommer att påverka något eventuellt beslut att dra sig tillbaka från körningen.

— Bob Pockrass (@bobpockrass) 1 december 2022

DYK DYPARE

Vad sa Denny Hamlin mer om sin framtid?

Föraren har också upprepat att hans 23XI Racing-uppgifter inte kommer att påverka hans racing. Med andra ord, han kommer inte att kalla tid på sin NASCAR-karriär bara på grund av organisationen. Visst är han glad över att laget förbättras steg för steg, men det kan finnas en oro för att Hamlin inte kan fokusera på sitt lag och sig själv samtidigt.

På den ljusa sidan är föraren #11 fortfarande konkurrenskraftig och har varit en mästerskapsutmanare i nästan varje säsong. Den stora frågan nu är, hur länge kan Hamlin tåla att knappt missa en titel? 2023 kommer han säkert tillbaka med mer beslutsamhet än någonsin. Men tiden börjar rinna ut, och Hamlin är medveten om den hårda kampen hans konkurrenter och kommer att möta.

Han har nu en ung och hungrig lagkamrat i form av Ty Gibbs, som kan vara ett hot. Inte att förglömma de ständiga hoten från Hendrick Motorsports och andra rivaliserande lag som Stewart-Haas Racing, Trackhouse Racing och Team Penske.

Tror du att Hamlin kommer att utmana om cupserien nästa säsong? Hur bedömer du Hamlins chanser att vinna sin jungfrutitel?

RELATED ARTICLES

Mest populär