Saturday, December 9, 2023
HemTennisTrots självtvivel slår Dominic Thiem bort pensionstankar med ett självsäkert budskap –...

Trots självtvivel slår Dominic Thiem bort pensionstankar med ett självsäkert budskap – “Jag var för ung…” (EXKLUSIVT)

Den österrikiska tennissensationen Dominic Thiem har haft en relativt lugn comeback till ATP-touren efter att ha drabbats av flera allvarliga skador under de senaste åren. Med tanke på hur lång tid han var utanför den professionella kretsen väcktes många frågor angående hans framtid inom tennis. I en exklusiv intervju med EssentiallySports svarade den österrikiske tennisstjärnan på många viktiga och spännande frågor, särskilt om sin framtid inom racketsporten. Hans uppriktiga tankar om när han skadade handleden 2021 blev en omedelbar höjdpunkt i det här samtalet.

Vinnaren av US Open 2020 beskrev vad han gick igenom under den tid han var tvungen att backa från tennisen i totalt 9 månader. Han tog också upp hur han tacklade situationen.

Dominic Thiem och hans kamp bortom baslinjen

Thiem var tvungen att konfrontera skuggorna av tvivel som kastats av en karriärhotande skada. I tennis är varje drag en uträknad dans. Thiems skada på höger handled skickade chockvågor och skrev om berättelsen om en spelare som en gång satt på toppen. Fallet från världens nummer 3 2020 till en ranking över 800 speglar den sorgliga berättelsen om en mästare som brottas med oförutsedda

I den exklusiva intervjun med EssentiallySports pratade Thiem om hur hans skada hade ställt honom tillbaka, men det är otroligt hur han kämpade sig igenom det. Han pratade om sitt tänkesätt och om det någonsin fanns en punkt under hans skadefas att han tänkte lämna matchen.

Thiems erkännande avslöjade den mänskliga sidan av tennistitan. Denna fråga blev en portal in i hans psyke under den exklusiva intervjun. Utsikten att kliva ifrån matchen dröjde aldrig ens ett ögonblick för den österrikiska stjärnan.

Han sa: “Nej, nej, var aldrig där. Visst, det fanns tuffa stunder där man tänker på det kanske ibland, ja! Det skulle vara trevligare nu att göra något annat, att inte möta samma saker så många dagar i rad.” För Thiem blir ungdomen både en barriär och en drivkraft. Med hans ord: “Men för att verkligen överväga att lämna matchen, veta att jag är för ung fortfarande eller också vid skadan, jag var fortfarande för ung och ja, jag vill också bevisa för mig själv att jag kan komma tillbaka kl. en bra nivå, du vet även efter min skada.”

Det verkar som att österrikaren är tillbaka på rätt spår med sitt starka tankesätt. Hans matchrekord berättar dock en helt annan historia. Thiem kämpar ganska mycket för att återvända till sin gamla plats. Resan till denna destination blir allt längre bort.

Struggles of Thiem i de senaste uppgörelserna

I sina senaste matcher befann sig Thiem djupt i skakigt vatten. Nederlaget mot Ugo Humbert i en hård kamp vid Moselle Open, märkt av poängen 6-7(5), 6-4, 3-6, var särskilt smärtsam. Tyvärr var detta inte en isolerad incident, eftersom Thiem stod inför ytterligare ett bakslag i händerna på Alexander Zverev i Paris Masters. Den här gången var det ännu en hård tävling som slutade 4-6, 7-6(3), 6-7(5).

Dessa förluster kan bero på Thiems skada, som skapade ganska många komplikationer under 2021. Han och hans team var ganska hoppfulla om en snabb återhämtning, så de förväntade sig inte vad som skulle komma härnäst. Thiem nämnde under tiden att han kunde känna att hans handled blev stel och hur rörelseomfånget var nästan noll. Som tur är är han i mycket bättre form nu.

Frågan skymtar: Är de regelbundna förlusterna en följd av Thiems kvardröjande skada eller ett tillfälligt formbortfall? Hans senaste kamp lockar till en närmare granskning. Den österrikiska stjärnan tror fortfarande att sådana besvikelser inte är något annat än ett steg på vägen mot en återuppgång i den konkurrensutsatta tennisvärlden.

RELATED ARTICLES

Mest populär