Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARTrots sina enorma prestationer skriver Kyle Larson ner vad som finns kvar...

Trots sina enorma prestationer skriver Kyle Larson ner vad som finns kvar för honom att erövra

Om du fortsätter att fråga alla blivande eller till och med nuvarande NASCAR Cup Series-förare, vad skulle deras slutmål vara i deras professionella karriär? Det vanligaste svaret man kan få är en mästerskapsvinst. Tja, för någon som Kyle Larson som redan har uppnått denna prestation, strävar han fortfarande efter att vinna mer och det är inte bara på NASCAR-banorna. Vinsten i cupserien 2021 är verkligen en av kronjuvelerna hittills i Larsons karriär, men han tror att det fortfarande finns mycket han behöver åstadkomma.

Amerikas favoritvideo idag

Det är ett känt faktum att en Daytona 500-vinst är en vinst som varje förare drömmer om att uppnå en dag och det är fallet för Larson också. Det är dock ingen hemlighet att den tidigare Chili Bowl Nationals-mästaren har dirtracing i sitt hjärta och han har inte dragit sig ifrån att uttrycka sin önskan att vara med i dirtrace. Genom att skilja mellan NASCAR-markeringsevenemang och andra stora lopp, ansåg Larson att Indy 500 och 24-timmars Le Mans är en av de få toppar han skulle vilja erövra i sin karriär.

Kyle Larsons ambitioner är inte bara begränsade till NASCAR-lopp

Hendrick Motorsports No.5 är inte vilken vanlig NASCAR-förare som helst utan en generationstalang. Vid 31 års ålder har Kyle Larson hittills vunnit 2021 NASCAR Cup Series, 2010 King of the West Sprint Car Series, 2015 Rolex 24 på Daytona 2019, 2021 och 2023 tillsammans med en NASCAR All-star Race-vinst flera gånger. Det här är bara en bråkdel av vad han har erövrat och listan är ganska lång.

Men medan han pratade med den tidigare amerikanska racerbilsföraren Kenny Wallace, öppnade Larson upp om händelser som han skulle älska att erövra. “Indy 500 är uppenbarligen lätt att prata om. Jag skulle älska att vinna det men jag är bara väldigt glad över att få tävla. Men sedan har jag haft turen att åstadkomma mycket på smutssidan. Jag tror att jag sprang National Open en gång på Willaim Grove, jag skulle älska att vinna Tuscarora 50, jag har bara fått springa det ett par gånger. Jackson Nationals på den sena modellsidan skulle jag älska att kunna åstadkomma någon gång.”

Larson kan ha dirtracing-evenemang och sena biltävlingar på gång för framtiden, men det finns en del oavslutade affärer i NASCAR Cup-serien. “Jag menar att det definitivt finns grejer i NASCAR också, det är bara färre marquee-evenemang. Brickyard 400 skulle vara cool, Daytona 500, jag menar att det kan vara de enda två markeringsevenemang som finns kvar på NASCAR-sidan.”

“Jag har inte kunnat vinna” – Kyle Larson avslöjar 2024 NASCAR Crown Jewel-mål mitt i överraskande Bristol-uppenbarelse

Larson var säker också en lycklig förare eftersom han kunde tävla i dirt series tillsammans med sitt NASCAR-schema på heltid.

Kyle Larson förklarar hur han slöt ett avtal med Mr. Hendrick om att låta honom tävla utanför NASCAR

Redan 2020 fick Larson sparken från NASCAR för att ha använt N-ordet under ett virtuellt racingevenemang som streamades live på Twitch. Larson var vid den tiden under Chip Ganassi Racing men efter att ha kört bara fyra lopp under säsongen 2020 fick han sparken efter motreaktionen från hans incident. Men mötet med Mr Hendrick skulle fullständigt störta Larsons förmögenheter. Han gjorde ett fynd med Mr H för att låta honom tävla i dirtracing tillsammans med NASCAR.

“I grund och botten gick samtalet bra och han sa att han saknar att se mig tävla i NASCAR, älskar min stil och verkligen skulle älska att ha mig i sitt team. I slutet av det tänkte han att det finns något du vill ha och jag var riktigt nervös. Jag tänkte att jag verkligen skulle älska att fortsätta tävla med den här smutsgrejen. Jag förväntade mig att han skulle skratta åt mig eller bli upprörd men tack och lov var han bra med det.”

Från att ha fått sparken från sitt jobb på NASCAR till att vinna mästerskapet, Kyle Larson har säkerligen mer på sin tank än en genomsnittlig förare. Det kommer inte att vara en överraskning om han lyckas vinna cupserien 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär