Saturday, January 28, 2023
HemBodybuildingTrots sin korta Cameo i Pumping Iron hjälpte Frank Zane till att...

Trots sin korta Cameo i Pumping Iron hjälpte Frank Zane till att samla in pengar till filmen med Arnold Schwarzenegger och Ed Corney, avslöjad 2019

Frank Zane anses vara en av de mest estetiska kroppsbyggarna i sportens historia. Den 80-årige före detta kroppsbyggaren, tränaren och författaren var en visionär som såg sporten bortom tävlingar och stjärnstatus. Den 3x Mr. Olympia gick en gång ihop med sina samtida Arnold Schwarzenegger och Ed Corney för att samla in pengar för att popularisera sporten.

Tillhör den gyllene eran av bodybuilding, kom Zane med idén om estetik utöver massa för att kalla en fysik tävlingsvärd. Han vägde mindre än 200 pund under alla tre titelvinsterna, vilket säger mycket om den episka nivån av proportioner och symmetri han upprätthöll. I en intervju 2019 delade den tidigare Mr. Universe hur han spelade en roll i att materialisera den ikoniska filmen om bodybuilding, “Pumping Iron”.

Frank Zane, Arnold Schwarzenegger och Ed Corney poserar på New Yorks Whitney Museum.

Boken med samma titel skriven av Charles Gaines, en tyngdlyftarinspirerad “Pumping Iron”-film. Det var inte lätt att samla pengar för att göra en film, eftersom sporten fortfarande inte var populär bland massorna. Även om Zane visste att det skulle handla om Arnold, visade han en vilja att samla in pengar till filmen.

Zane, Schwarzenegger och Corney ställde ut sig själva som levande konstföremål på en cirkulär plattform i Whitney Museum. “Omkring fem tusen människor packade in i det och de samlade in tillräckligt med pengar,” sa han.

DYK DYPARE

Dessutom sa Zane att Arnold gjorde enorma ansträngningar för att marknadsföra filmen, vilket också startade hans karriär inom film. Men den tidigare Mr. World sa att han “kunde ha varit hans träningspartner i filmen.” Eftersom han fortfarande undervisade färdigheter i en skola och “min livssituation inte var alltför bra”, deltog han inte i filmen som kretsar kring livet för kroppsbyggare i det historiska Golds gym i Kalifornien.

Zane skrev många enastående böcker om bodybuilding

Den Pennsylvania-födde före detta kroppsbyggaren började sin yrkeskarriär som matematik- och kemilärare. Senare tog han en examen i psykologi. Zane är utan tvekan en av de mest kunniga personligheterna inom sporten.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Frank Zane (@therealfrankzane)

Han har skrivit mer än tio böcker för att upplysa kroppsbyggare om vad som utgör en estetisk, hälsosam och komplett fysik – träning, diet, mind management och mer. Några av hans senaste böcker är 91 Day Wonder Body (2016), 91 Day Wonder Abs (2017) och Zane Bodybuilding Manual (2018).

Vilken kroppsbyggare, enligt dig, har den mest estetiska fysik i modern tid? Dela i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär