Monday, December 4, 2023
HemBasketballTrots reserverad natur tog Kareem Abdul-Jabbar med sig "Ladies and Champagne" bara...

Trots reserverad natur tog Kareem Abdul-Jabbar med sig “Ladies and Champagne” bara för att göra Magic Johnson lycklig 1980

1980 vann Los Angeles Lakers sitt första mästerskap efter att ha vunnit back-to-back NBA-mästerskapstitlar 1972 och 1973. Men mästerskapsloppet var inte lätt för Lakers eftersom veteranen Kareem Abdul-Jabbar och Norm Nixon var skadade och Magic Johnson var fortfarande en rookie. Efter vinsten tog Abdul-Jabbar som citerar sig själv som “reserverad natur” med damer och champagne bara för att göra Johnson glad.

Serien oavgjort med Los Angeles Lakers och Philadelphia 76ers som vann två-två matcher vardera under NBA-finalerna 1980. Under match 5 blev Kareem Abdul-Jabbar skadad men lyckades ändå vinna en seger för laget och Lakers fick en ledning med 3-2. Men på grund av sin fotledsskada blev han utesluten från den 6:e matchen, och det var då rookien Magic Johnson tog saker i hans händer. Utan Nixon och Abdul Jabbar tappade Johson 42 poäng, 15 returer och 7 assist för att leda laget till seger.

Efter att ha vunnit finalen utan Kareem 1980, visar dokumentserien Kareem går in i Lakers plan i en cowboyhatt på ett gemytligt humör. ”Väntade inte ens på din pojke! Jag har alla saker som väntar på dig man, alla damer, all champagne” sa Kareem. Allt detta var bara för att göra Johnson glad. Sådant beteende var sällsynt från någon som Abdul-Jabbar.

Kareem Abdul-Jabbar övervann sin blyga natur

Kareem Abdul-Jabbar är en av de mest hyllade basketpersonligheterna. NBA:s högsta målskytt genom tiderna var en naturlig ledare på banan. Idag är han en framgångsrik författare, filmproducent och historiker. Men under de första åren av sin karriär fick han ofta kritik för sin brist på interaktion med människor och media.

Under en intervju 2012 citerade Abdul-Jabbar sig själv som “reserverad” när det kommer till att han pratar med människor. På grund av detta porträtterades han ofta felaktigt i media. Snart insåg han vikten av PR. Han övervann sedan sin blyghet och började interagera med fans och media lite. Vidare menar han att det har blivit bättre sedan han gick i pension.

Vilken är din favoritberättelse om Abdul-Jabbar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär