Sunday, December 10, 2023
HemBasketballTrots reserverad natur tog Kareem Abdul-Jabbar med sig "Ladies and Champagne" bara...

Trots reserverad natur tog Kareem Abdul-Jabbar med sig “Ladies and Champagne” bara för att göra Magic Johnson lycklig 1979

Kareem Abdul-Jabbar var en mästare i sitt spel. Han var dock ganska blyg och lynnig när han var utanför banan. På grund av sin reserverade natur hade han alltid en

Magi var raka motsatsen till Abdul-Jabbar. Han var någon som bar sitt hjärta på ärmen på och utanför banan. Den trefaldiga MVP:en var ganska utåtriktad och älskade att umgås med fans och människor i allmänhet.

DYK DYPARE

Han började göra sin magi på banan från den dag han gjorde sin debut. Från att ge no-look pass till ally-oops från mitten av domstolen, han sprang banan.

Magic Johnson om att se Abdul-Jabbars roliga sida

Magic Johnson var exalterad över att få spela med en av sina favoritspelare, Kareem Abdul-Jabbar. Men det höga centrumet var ganska reserverat till sin natur och det tog lång tid för Johnson att umgås med honom. Även om duon var väl bekant under Magics rookieår, hade Magic fortfarande inte sett den roliga sidan av Abdul-Jabbar. Han fick sedan äntligen bevittna superstjärnans utåtriktade sida.

Magi i sin dokuserie ‘They call me Magic’ påminde om hur han såg Kareem komma in i Lakers plan iförd cowboyhatt och på glatt humör efter att ha vunnit NBA-finalen 1980 mot Philadelphia 76ers. Han tillade att Abdul-Jabbar efter att ha gått in i planet sa till honom, “Väntade inte ens på din pojke! Jag har alla saker som väntar på dig man, alla damer, all champagne.”

Abdul-Jabbar hade en av de bästa finalprestationerna någonsin i NBA-finalerna 1980 mot alla tiders store Julius Erving och 76ers. Han bar lagets poängbelastning. Han fick i snitt 33,4 poäng, 13,6 returer, 4,6 block och 3,2 assists per match i finalen och hjälpte Lakers att ta en 3-2 ledning. Tyvärr skadades han i match 5 och missade den avgörande match 6.

Rookien, Magic Johnson tog dock över. Han gjorde häpnadsväckande 42 poäng med 15 returer och 7 assist när han hjälpte laget att vinna titeln. Intressant nog vann Magic också finalens MVP-pris.

Vad är dina tankar om Kareem Abdul-Jabbars agerande efter att ha vunnit titeln? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär