Saturday, December 9, 2023
HemF1Trots massreaktioner från invånarna hyllar "Välbevandrad" F1 sig själv för Las Vegas...

Trots massreaktioner från invånarna hyllar “Välbevandrad” F1 sig själv för Las Vegas GP Prep

När F1 bestämde sig för att tävla i världens nöjeshuvudstad 1982 var det ingen som trodde att vi skulle behöva vänta i fyra decennier tills cirkusen besökte Sin City igen. Las Vegas Grand Prix har dock kommit långt ifrån att vara på parkeringen på Caesar’s Palace Hotel.

En investering på över 500 miljoner dollar i konstruktionen av Vegas Street Circuit har resulterat i ett häpnadsväckande spektakel planerat för dem som besöker det inledande Las Vegas GP, men det har gjort att de som inte är inblandade bitvis känner sig sura med vad de inte är involverade i. har fått utstå dagligen i månader nu. Du förväntar dig att FIA skulle vara orolig för sitt uppskattade projekt, men de förlitar sig på perfektion i sin sida av uppgifterna för att se till att lokalbefolkningen hålls säkra och glada.

Säkerhet är högsta prioritet för F1 vid Las Vegas Grand Prix

I FIA-förhandsvisningen som ledde till Las Vegas GP delade de med sig av insikter i några av frågorna relaterade till loppets planering som var i allas sinne. “Har FlA:s erfarenhet av ett större antal F1 gatubanor och stadsracing i Formel E hjälpt till med hur förbundet specificerar sådana banor?” Medan alla ögon är riktade mot Liberty Medias försök att blockera all obehörig visning av tävlingarna som äger rum, har FIA arbetat hårt tillsammans med lokala entreprenörer för att säkerställa att en säker racingmiljö finns på plats för miljontals åskådare och turister.

Uttalandet löd: “Ja, säkerhetssystemen som är homologerade och installerade av våra branscharbetsgruppspartners är mycket enkla att installera på modulbasis. De integrerade betongväggarna och skräpstaketen från Geobrugg, TecPro-barriärerna, etc, och banpersonalen är bra på att flytta dem på plats. Det är samma sak med andra system, såsom ljuspaneler. Vi är mycket väl insatta i att sätta upp en sådan här krets.”

Även om invånarna i Vegas har haft sina grejer med bristen på samarbete för tävlingsarrangörernas vägnar med någon av de lokala företagen och bostäderna, bör vi ta en titt på hur effektivt Monaco Grand Prix-upplägget varje år är för att se att FIA är bra på sina jobb när de väl får kläm på saker och ting. Releasen fortsatte att läsa: “För mig är det en av de största berättelserna runt Vegas. Ett enormt antal murar måste sättas på plats, barriärer som måste flyttas, trafiken måste hanteras. Det är ett riktigt seriöst uppdrag, och de har bara två timmar på sig att göra det.”

Även om FIA har förberett allt med den enorma erfarenheten bakom sig, är mänskligheten inget annat än en dammfläck framför naturen. Och med spårtemperaturer som förväntas nå de lägre siffrorna, kanske Sin City bara förvandlas till Spin City.

FIA är beredd på att saker och ting kan gå fel i Sin City

Federationen kan förutsäga dessa scenarier och har begränsningar på plats som kan rädda alla förare som befinner sig i skridskoåkning på den återuppbyggda asfalten. Deras förhandstitt på Vegas Grand Prix täckte också säkerhetsåtgärderna när det gäller avlopp som är på plats när det kommer till gatukretsar.

Det stod, “Vi har barriärer som har testats för mer än 200 km/h kollisionshastigheter. Kan vi hantera det med ett barriärsystem så gör vi det. Men det är alltid med den varningen att det bättre alternativet är att först utöka avrinningsområdet om vi kan. Och ja, i en gatukretsmiljö är det mycket utmanande att hitta utrymme för att göra det.”, har invånarna verkligen klagat på trafikstockningarna och taxipriserna som orsakats av bygget, men när säkerheten är ett problem bör det vara ett nej -brainer för att säkerställa att utrustningen är korrekt installerad.

”Rakt fram avrinningsområden är relativt lätta, eftersom det normalt är en korsning mellan två vägar. En av de fina sakerna med gatukretsar är att du kan göra fina långa avrinningsområde i slutet av långa raksträckor och det är mycket fallet i Vegas.”, det verkar som att FIA menar allvar med sin kunskap om gatukretsar, och även om loppet visar sig vara lika halt som förra årets utställning, det finns åtminstone säkerhetsåtgärder på plats.

Två sidor bildas i kölvattnet av Las Vegas GP-bygget. Medan den ena tror att F1 att komma till Vegas inte har varit något annat än en olägenhet för lokalbefolkningen, är den andra mer optimistisk om inkomsten det kommer att generera, men bara tiden kommer att utvisa om F1:s satsning på 500 miljoner dollar lönar sig!

RELATED ARTICLES

Mest populär