Wednesday, February 21, 2024
HemBoxingTrots läkarens varning avslöjar Evander Holyfield äntligen hur han undvek avstängning efter...

Trots läkarens varning avslöjar Evander Holyfield äntligen hur han undvek avstängning efter förlusten av Riddick Bowe-trilogin

I boxningens grymma värld, där varje slag berättar en historia och mästare reser sig ur askan av

Amerikas favoritvideo idag

Holyfield, med 28 segrar, hade redan skrivit historia som boxningens första obestridda mästare i cruiservikt innan han gav sig in i tungviktsdivisionen. Trots initial skepsis om hans giltighet som mästare, tystade Holyfield kritiker med sin motståndskraft. I en uppriktig avslöjande, öppnade Holyfield upp om en hemlig

Evander Holyfields uppriktiga uppenbarelse

Under en intervju på Vlad TV gjorde Evander Holyfield detta chockerande avslöjande om att han led av hepatit under sin match med Riddick Bowe. Men “Real Deal” bestämde sig för att hålla nyheten om sin diagnos för sig själv och berättade först för läkaren senare. När han ser tillbaka på ögonblicket sa Holyfield: “Jag hade hepatit och du vet, så läkaren sa till mig och sa att du vet att du kunde ha blivit avstängd, du kunde ha gett det till någon annan.”

Istället för att ge efter för förtvivlan av en potentiell avstängning, stod han inför dilemmat direkt. Den outtalade regeln i boxningsvärlden: dölj dina svagheter, dölj dina sårbarheter. Ändå tog Holyfield ett djärvt beslut att hålla sin kamp mot hepatit i skuggan, och sa: “Jag sa ingenting om det.” Segern då var till Bowes fördel. Bowe säkrade en enhällig domslutsseger, med poängen 117-110, 117-110 och 115-112.

Men Holyfield fortsatte med att bli den enda fyrfaldiga tungviktsmästaren i historien, och besegrade anmärkningsvärda motståndare som Mike Tyson och Michael Moorer.

Bowe vs Holyfield 3: Fates Unraveled

Sporting News beskrev Bowes karriär som ett “löfte ouppfyllt” trots den episka trilogin med Holyfield, medan Holyfields livslängd och prestationer befäste hans status som en all-time great. Sällsynten med sådana tungviktsmästerskapsmatcher tillskrivs moderna fighters rädsla för skador, i kontrast till Holyfields uppfattning att kontroll och träning är avgörande i boxning.

RELATED ARTICLES

Mest populär