Sunday, December 10, 2023
HemTennisTrots karriärförstörande långtidsförbud vägrar Simona Halep att släppa sin kärlekstennis när hon...

Trots karriärförstörande långtidsförbud vägrar Simona Halep att släppa sin kärlekstennis när hon tipsar om att kliva in på banan

För Simona Halep är tennis bortom allt. Även om det här året inte har varit så bra för henne har hon gjort sin kärlek till tennis ganska uppenbar. Den tidigare världsettan sitter för närvarande fast i en dopingkontrovers; hon har fått fyra års avstängning för brott mot dopingreglerna. Men nyligen delade den 32-åriga tennisstjärnan en liten insikt om hur det inte fanns något gemensamt mellan henne och tennisen.

Allt började vid US Open 2022, när den tvåfaldiga Grand Slam-mästaren vägrade att ta ett drogtest och sedan kämpade mot vissa anomalier i sitt biologiska pass för idrottare. Men trots hennes motstånd mot International Tennis Integrity Agencys beslut har hon inte brutit sina band till sporten.

Simona Halep tillbringar tid på banan

I år var den rumänska tennisspelaren i rubrikerna på grund av hennes ständiga stoppincident och hennes kamp för att bevisa att hon är oskyldig. Men efter att ha blivit provisoriskt avstängd i oktober 2022 fick hon i år en nyligen tillkännagiven avstängning som kommer att pågå till den 6 oktober 2026.

Medan hon siktar på att kämpa mot sin avstängning, tog hon nyligen till sitt Instagram-konto för att dela en liten inblick i hennes liv, som inkluderar en del som kallas tennis. Hon delade en bild från banan där hennes racket, tennisväska och skor var ganska tydliga. Medan hennes fans, som ivrigt väntar på att få se henne tillbaka på tennisbanan, kanske känner sig lite tillfreds, har hon tydliggjort sin avsikt med sporten.

Därefter, med den bilden, delade hon också ett rött hjärta, vilket gjorde hennes kärlek till tennis uppenbar för sina fans. Det var Wilsons racket som hade Haleps signatur på sig; det såg fantastiskt ut under solen. Sedan avstängningen har hon inte varit särskilt aktiv på sociala medier. Men nu verkar det som att hon har börjat komma tillbaka till sin normala rutin snarare än att kämpa med dopingkontroversen.

Martina Navratilovas karriär definierar inverkan på 8X Grand Slam-mästaren Ivan Lendl avslöjad i en förtjusande bekännelse

Ändå, även när hon bestämde sig för att slå tillbaka mot sin avstängning, uttryckte hon i sitt uttalande sina avsikter om att vara kopplad till sporten. Låt oss ta en titt på vad hon hade att säga om sin vilja att hålla kontakten med sin atletiska passion och hålla tennisen förlorad.

Simona Haleps uttalande om att hålla kontakten med tennis

I ett uttalande till PTI tillkännagav den tidigare världsettan den 4-åriga avstängningen och sa att hon var redo att fullfölja alla Regal-åtgärder mot tilläggsföretaget i fråga. Hon sa också, “Jag fortsätter att träna och göra allt som står i min makt för att rensa mitt namn från dessa falska anklagelser och återvända till domstolen.”

Hon gjorde också sin poäng tydlig att även om hon kanske inte är professionellt sett spela tennis. Det betyder inte att hon inte kommer spela tennis längre på fyra år. Hon tog mycket rampljuset 2019 när hon besegrade Serena Williams för att vinna Wimbledon-titeln, men nu, de senaste åren, har det inte fungerat till hennes fördel.

Men Simona Halep kämpar sig tillbaka i ett försök att återvända till sporten så snart som möjligt. Vad tycker du om Haleps kärlek till tennis? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär