Friday, December 8, 2023
HemNBATrots kampanj för kvävningsrelaterad avstängning, slutför Paul Pierce 180 efter kusligt liknande...

Trots kampanj för kvävningsrelaterad avstängning, slutför Paul Pierce 180 efter kusligt liknande incident

NBA-världen har sett några av de vildaste slagsmålen mellan spelare. Inte konstigt, ligan har strikta regler för våld. Ett massivt bråk inträffade nyligen i Minnesota Timberwolves match mot Golden State Warriors. Men vad som är mer spännande är hur det har fört många legender in i konversationen kring ligans policy. Paul Pierce gav också nyligen sina två cent på Draymond Green-situationen.

Boston Celtics-legenden sågs stödja det senaste evenemanget och spelarna som var involverade i det. Men hans uttalande motsäger hans tidigare förespråkande.

Paul Pierce stöttar Draymond Green efter hans strupgrepp på Gobert

Under de inledande minuterna av Warriors spel, blev Klay Thompson intrasslad med Wolves forward Jaden McDaniels när han försökte ta sig ner på banan. Detta ledde till en pressande sammandrabbning mellan de två. Situationen eskalerade snabbt med Draymond Greens inblandning.

Så fort Green var på plats satte han sin motståndare Rudy Gobert i ett strypgrepp. Andra spelare, tränare och domare följde efter för att stoppa kampen. Trots många förfrågningar från huvudtränaren Steve Kerr, höll Green sina armar hårt lindade runt den franske spelaren.

Fans och legender delade snabbt med sig av sina synpunkter på saken. Snart ombads ligan att stänga av Green. Paul Pierce stöttade och berömde dock spelaren.

Pierce instämde i 2017 års försvarsspelares agerande och sa: “Jag respekterar vad Draymond tillför spelet, förändra inte någon.”

Medan 2008 års NBA-mästare stödde den defensiva forwarden, var hans åsikt mindre gynnsam när en jämförbar incident ägde rum 2019.

Pierce kampanjade tidigare för Ben Simmons avstängning

Ett liknande bråk med vargarna ägde rum 2019. Det började med en strid mellan Joel Embiid och Karl Anthony Towns. Men snart blev kampen mer våldsam då även tränarna och domarna hade svårt att övertyga spelarna.

Det var Ben Simmons som klev in och snabbt fick Towns i ett strypgrepp för att stoppa kampen. Medan både Embiid och Towns togs ur spelet, säkrade Simmons och Philadelphia 76ers en 117-95-seger mot Wolves. Men Pierce var inte nöjd med beslutet.

The Truth delade öppet att Simmons borde ha stängts av för våldet. Trots att han visat sitt ogillande av Simmons handlingar tidigare, stödde legenden Warriors-stjärnan. Vad tycker du om hans polariserande kommentarer?

RELATED ARTICLES

Mest populär