Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARTrots godkännande från NASCAR-gemenskapen, kan Rockingham Speedway verkligen göra en comeback till...

Trots godkännande från NASCAR-gemenskapen, kan Rockingham Speedway verkligen göra en comeback till Cup-serien?

Ända sedan North Wilkesboro gjorde sin heroiska återkomst till NASCAR från historiens djup, har flera andra gamla spår spekulerats i att följa i dess fotspår. Med covid-19 federala bidrag som hjälper utvecklingen och renoveringen av sådana banor över hela landet, en som har gjort betydande framsteg är Rockingham Speedway.

Amerikas favoritvideo idag

I ett nyligen träffat möte mellan Richmond County Board of Commissioners och finansdirektör Cary Garner, klargjordes tanken att det primära målet är att förbereda den historiska banan för NASCAR Cup-lopp. Medan banans ägare, Daniel Lovenheim, tidigare uttryckte tro på att banan skulle vara tävlingsklar under de första månaderna av 2024, kommer vi någonsin att få se Cup-seriens rutnätshastighet på den?

Richmond Countys bästa mässing gör det klart att de vill ha tillbaka NASCAR

Ett av de mest uppmärksammade citaten från mötet mellan tjänstemännen i tisdags kom från den omvalde ordföranden Jeff Smart. Han hade sagt, “Det uppenbara målet… (är) att få tillbaka NASCAR. Inte bara av ekonomiska skäl utan för livskvalitet. Föra den tillbaka. Låt oss föra racing tillbaka till berget. Det är vad vi gör det här för.” Senast ett Cup Series-lopp hölls på ovalen var för 19 långa år sedan. Medan lokalsamhällets törst efter hastighet släcktes något för ungefär ett decennium tillbaka genom en period av lastbilstävlingar, var det en kortlivad glädje.

Nu när banan drivs av de 9 miljoner dollar som handelsdepartementet skickade till den i maj 2022, har flera nyckelområden genomgått stora renoveringar, allt i linje med NASCARs standarder. Mötet på tisdagen var ett för att ge uppdateringar om detsamma. Utanför banans och länets interna intressenter har nyckelpersoner inom sporten uttryckt sin samhörighet med banan och uttryckt en önskan om att ta tillbaka den. Framstående röster som stödde återkomsten var de av Richard Petty och Terry Labonte.

Även om det skulle vara ett nostalgiskt minne och en dramatisk återkomst för Rockingham om det skulle ta sig tillbaka, står flera faktorer emot det som kan hindra det från att någonsin se en Cup Series-tävlingsdag igen.

Se berättelse: NASCARs ikoniska spår Rockingham, Set to Roar Again

Varför skulle en återkomst till Rockingham INTE vara i NASCARs bästa?

Det är ingen hemlighet att NASCAR har gjort allt möjligt för att ta sporten utanför dess nuvarande gränser. Garage56, Project91, NASCAR Canada och en lång rad sådana projekt har alla varit inriktade på att locka den utländska och yngre publiken. I ett skede där alla ögon tittar utanför USA råder det stora tvivel om huruvida kostymerna i NASCAR skulle vara intresserade av att titta inåt. Särskilt mot en lokal marknad som inte drar mycket ekonomiska fördelar.

Dale Earnhardt Jr uttryckte en liknande tanke till AP News när han i maj förra året sa: “Jag är orolig för Rockinghams framtid eftersom jag tror att många människor i branschen inte skulle se det som ett steg framåt om vi skulle gå tillbaka dit, men ett steg tillbaka.”

En annan anledning som kan hindra NASCAR från att driva Rockingham Speedway är det faktum att den ägs av oberoende. Det finns inte många oberoende banor längre inom sporten eftersom de flesta av dem har sopats upp antingen av själva marknadsföringen eller av Speedway Motorsports, en stark partner. Att någon av dem ger upp en tävlingsdag till förmån för en oberoende bana, trots sin rika historia, kommer sannolikt inte att hända.

En sista hicka som NASCAR kan oroa sig över är en potentiell TV-betygsförlust i händelse av en Rockingham-återkomst. Så mycket som North Wilkesboro talades om och hyllades för dess återkomst, slutade det med att det fick ett lågt betyg på TV. Sätt detta tillsammans med det faktum att Rockingham är en bana i närheten av flera större som kan kompensera för mer övertygande tittande på plats, och du har ett stort frågetecken över dess attraktionskraft för NASCAR som en vinstdrivande organisation .

I slutet av allt som pågår och mot banan kan vi se ett Xfinity- eller Truck-evenemang tillbaka i den om inte ett Cup-lopp. Bara tiden kommer att utvisa om banan slutar vara “NASCAR-färdig” med de pengar som den har fått.

RELATED ARTICLES

Mest populär