Friday, December 8, 2023
HemBasketballTrots framgångsrik återkomst från otäck skada tappar Paige Bueckers tränare ofiltrerad verklighetskontroll

Trots framgångsrik återkomst från otäck skada tappar Paige Bueckers tränare ofiltrerad verklighetskontroll

Uconn Huskies får sin säsong igång tack vare en stadig seger över Dayton Flyers. Djupet och balansen hos No.2-fröet Uconn påverkade dem att samlas genom Daytons försvar framför ett utsålt XL Center. Naismith College-spelaren 2021 Paige Beuckers sågs ha smaken av action.

Paige Bueckers återvände efter att hon slet sitt ACL tillbaka i augusti 2022. Men hennes comeback var inget som deras huvudtränare Geno Auriemma ville prata om efter matchen.

UConn Huskies-bossen är inte imponerad

Huvudtränaren för Uconn Huskies Geno Auriemma verkade inte skrapa orden alls. I intervjun efter matchen fick han frågan om sin utvärdering av återkomsten av Paige Bueckers. Auriemma svarade: ”Det är bra, jag tror att hon tvingar fram vissa saker. Jag tror att hon bara måste låta det komma till henne. Hon är lite för angelägen om att leka. Annat än det jobbar vi bara långsamt på henne igen. Hittills har det gått bra, hon har åtminstone inte blivit smutsig än som alla andra. Det är verkligen helt otroligt, jag har aldrig sett något liknande i mitt liv.”

Uconn Huskies visade upp ett aggressivt tänkesätt mot Dayton redan från början. Som ett resultat begick Huskies-spelarna flera fouls. Geno tillade vidare, “Det finns en fin gräns mellan att vara aggressiv och att smutskasta. Jag vet inte hur många frikast de sköt, men det är mycket fler än målen som de gjorde. Att spela hårt och vara aggressiv är bra, men kommunikationen och bristen på disciplin kommer att sätta dem på bänken. Vissa fouls kan inte hjälpas, jag får det men vi måste städa upp det omedelbart.”

Att vara åsidosatt med ACL-skada under en säsong, vad är NIL-värdet för Paige Bueckers?

No.5 av Uconn Huskies – Paige Beuckers – gör comeback i NCAA efter 584 dagar. Hon tillbringade mer tid på planen än i sin uppvisningsmatch mot södra Connecticut.

Paige Beuckers gör en effektfull återkomst

Paige Beuckers tog banan på onsdagskvällen och inspirerade till en dominerande 102-58-seger över Dayton Flyers. Årets nationella spelare 2021 avslutade sin kväll med 8 poäng kvar med 7 returer. Utöver detta hade hon också 4 assist och 1 steal till sitt namn. Efter att ha varit frånvarande från banan så länge lyckades hon ägna sig åt 21 minuter på banan och fick sitta ute hela fjärde kvarten. Dessutom kom 6 av hennes 8 poäng under den första kvarten.

Uconn Huskies har gjort en positiv start på sin kampanj. Även om huvudtränaren Geno Auriemma var besviken över bristen på disciplin de visade på banan. Ändå kommer fansen att hoppas att de kan förbättra sitt spel och komma ut ännu bättre i sin nästa utflykt.

Håller du också med Geno Auriemma? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär