Saturday, December 2, 2023
HemTennisTrots ett år efter sonens pensionering erkänner Roger Federers far stort ansvar...

Trots ett år efter sonens pensionering erkänner Roger Federers far stort ansvar som vägrar lämna honom – “Jag klarar mig fortfarande…”

Fanmail måste vara en av de bästa formerna av uppskattning en stjärna kan få, främst på grund av att de ansträngningar som lagts ner på att skriva ett mail är bortom märkbara. Med tanke på den schweiziska tennislegenden Roger Federers enorma popularitet skulle det inte komma som en överraskning att han är en av de stjärnorna som får massor av fanmail trots att han är pensionerad. Hans far, Robert Federer, berättade nyligen i en intervju om sitt oändliga ansvar för sin sons ivriga fans.

Han kastade omedvetet ljus över Federers enorma popularitet som också har följt honom genom pensioneringen. Han pratade också lite om sin sons nya liv efter att ha varit banbrytande i tennis så länge. Federers verkar hålla sig ganska upptagna som alltid.

Roger Federer och hans fars orubbliga stöd

Tennisentusiaster tog farväl av den legendariske Roger Federer när han officiellt gick i pension från sporten 2022. Efter en anmärkningsvärd karriär som sträckte sig över två decennier övergick Federer till ett nytt kapitel i sitt liv. Till skillnad från många pensionärer som väljer vägen till en fredlig pensionering, gav sig Federer ut på en resa. Det inkluderar att han globetrottar tillsammans med att hantera sina sponsorer och stiftelse. Att han vågade sig på olika aktiviteter och gjorde flera överraskande framträdanden i högprofilerade evenemang som i Wimbledon och Shanghai har fortsatt att fängsla hans globala fanbas.

Medan Federers pensionering signalerade slutet på en era inom tennis, har en anmärkningsvärd aspekt förblivit oförändrad. Det odödliga stödet från sin far, Robert Federer. I ett samtal nyligen med Blick delade Robert ett unikt ansvar som han värnar om. Han tar sig an uppgiften att sålla bland de otaliga fanmejl som fortsätter att strömma in till hans son, även i pension. Det är ett kärleksarbete som gör att han kan hålla kontakten med Rogers ständigt lojala anhängare. Han pratade om samma sak, “Jag hanterar fortfarande en stor hög med fanmail”.

Roberts ord avslöjar inte bara bandet mellan en far och hans son, utan också tennisikonens ödmjuka natur. Även efter att ha uppnått enorm berömmelse, ägnar den schweiziska Maestro sin dyrbara tid åt att komma till nästan varje fanmail som kommer i hans väg. Roberts roll i att hantera tillströmningen av fanmail är inte bara en plikt. Den här berättelsen om fansmeddelanden visar på ett träffande sätt hur mycket Rogers fans älskar honom. Detta är dock inte ensidigt.

Federers kärlek till sina fans

Roger Federer har spelat i mer än två decennier och det är bara naturligt att han samlat på sig en enorm fanbas. Även om många idrottare inte riktigt engagerar sig i fansen på grund av många rimliga faktorer, är Federer tvärtom.

I denna ständigt utvecklande resa efter pensioneringen har Roger nu friheten och tiden att unna sig sina fans och han gör precis det. För bara ett par månader sedan var han värd för ett möte och bjöd in cirka 300 fans på en kryssning. Det som tog rampljuset är det faktum att Federer interagerade med alla sina fans som var närvarande på den kryssningen.

Det går inte att förneka det faktum att Federer är en av de mest älskade tennisspelarna. Bara det faktum att han fortfarande får enorma mängder fanmail säger mycket om fansens beundran. Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär