Sunday, February 25, 2024
HemFrankie DettoriTrots drottning Camillas hyllning avslöjar Frankie Dettori skäl för att lämna England...

Trots drottning Camillas hyllning avslöjar Frankie Dettori skäl för att lämna England för USA

Med en karriär som sträcker sig över 35 år och efter att ha ridit mer än 3 300 G1-vinnare är Frankie Dettori en levande legend. Redan i december 2022 häpnade hästkapplöpningsikonen världen genom att tillkännage att 2023 skulle bli hans sista år av professionell ridning. Men i en oväntad vändning förlängde Frankie Dettori sin racingkarriär i USA, närmare bestämt i Kalifornien.

Amerikas favoritvideo idag

För att hedra hans bidrag till sporten och England gav drottning Camilla honom till och med en massiv och hjärtevärmande hyllning. Månader efter denna avgörande övergång avslöjade den berömda italienska jockeyn orsakerna bakom hans flytt till Amerika, trots hyllningen från kungligheterna.

Frankie Dettori berättar varför han flyttade till Amerika

Den 11 januari 2024 satte Frankie Dettori sig ner med Piers Morgan på “Piers Morgan Uncensored” och diskuterade hans karriär som sträcker sig över 35 år. När Dettori först tillkännagav sin pensionering svor han att han aldrig skulle tävla igen, men Piers Morgan retade honom lekfullt med frasen “Frankie har gått till Hollywood.” Dettori skrattade och berättade hur han, när han tillkännagav sin pensionering, ville sluta medan folk fortfarande mindes honom som bra. Han planerade att ge sig själv ett år på sig att säga adjö till alla, inklusive sitt hemland, Italien. Saker och ting tog dock en oväntad vändning när han i augusti var inne på en segersvit som han inte hade förutsett. Han berättade sedan hur ånger smög sig på, och han undrade om han var redo att sluta när han fortfarande var efterfrågad och presterade bra.

Beslutet blev mer komplext, särskilt med den uppmärksamhet som hans pensionsbesked hade fått. Trots de stora avskedshändelserna, inklusive en staty i naturlig storlek som avtäcktes av drottning Camilla, i Ascot, berättade han att han tänkte för sig själv: “Jag är inte redo att sluta för jag mår fortfarande så bra, men jag springer liksom. utanför vägar. Det hade varit dumt att säga att (hans karriär) skulle ha fortsatt i England efter vad jag sa. Så jag hade bara ett alternativ att komma hit till Kalifornien, där jag gillar det väldigt mycket, och det kommer bara att ge mig lite extra tid att komma ur mitt system.” Detta tog fansen tillbaka till den speciella hyllning han fick av Hennes Höghet.

Den kungliga äran av drottning Camilla

Lördagen den 21 oktober 2023, på Ascot Racecourse i Berkshire, England, hedrade och avtäckte drottning Camilla en staty i naturlig storlek av Frankie Dettori vid Grandstand Lawn. Den rörande hyllningen var en del av QIPCO British Champions Day och Frankies farväl till Storbritannien. Den massiva skulpturen designades av konstnären Tristram Lewis och föreställde Frankie monterad på en häst.

Med otrolig karriärprestation 2023 delar Jennifer Gates “Merry” familjeuppdatering 2024

RELATED ARTICLES

Mest populär