Wednesday, December 6, 2023
HemF1Trots att miljardären pappa Lawrence Stroll körde showen, fick Lance Stroll inga...

Trots att miljardären pappa Lawrence Stroll körde showen, fick Lance Stroll inga garantier för en framtid på Aston Martin

Lance Stroll anlände till Formel 1 med mycket lovande efter att ha vunnit F3-mästerskapet 2016. Han levererade omedelbart chansen att landa på pallen under sin allra första säsong med Williams. Säsongen 2022 med Aston Martin har dock inte gått som planerat. Nu har en före detta F1-förare varnat den kanadensiske föraren att hans pappa kan sparka honom från laget om han misslyckas med att leverera.

Lance Stroll blev den näst yngsta föraren i Formel 1:s historia att säkra en pallplats och den yngsta att göra detsamma under sin rookiesäsong. Sedan dess har det utan tvekan gått ner för 24-åringen.

Skulle Lawrence Stroll sparka sin egen son Lance Stroll om han inte uppträder?

Lance Stroll bytte till Racing Point 2019 efter att hans far bytte namn på laget från Force India. Stroll lyckades inte imponera eftersom han inte ens kunde hantera hälften av poängen som hans lagkamrat Sergio Perez gjorde. Lances lagkamrat slog honom återigen omfattande på poäng 2020, men klarade ändå pallplatser i Monza och Sakhir. Teamet gick igenom en översyn när de döpte om sig själva till Aston Martin 2021 och tog in championföraren Sebastian Vettel.

Under båda säsongerna sedan dess har kanadensaren misslyckats med att slå Vettel på poäng, och om man ska tro den före detta F1-stjärnan, Johnny Herbert, kan hans far ha slut på tålamod.

När han talade på F1 Nation-podden, berättade Herbert, “Jag tror ibland att det finns en viss tid som, om det inte riktigt händer, Lawrence måste gå “min son, jag har gett dig en chans. Det går inte riktigt. Och jag måste göra det som är rätt för laget.”

Herbert fortsatte, “Jag vet inte exakt när det kommer att vara, men det är upp till Lance att faktiskt göra det jobb han behöver göra och konsekvent göra det jobbet.”

Lawrence Stroll ökade nyligen sin andel i laget och förvärvade totalt 23% av Aston Martin. En extra andel i laget har säkert fått öka pressen på honom att leverera resultat.

Lawrence Strolls megaförvärv i Aston Martin

Det Lawrence Stroll-ledda konsortiet köpte Force India när laget var i ekonomiskt svåra svårigheter. Lawrence köpte senare en betydande andel i Aston Martin och döpte senare, i samarbete med Aramco och Cognizant, om laget till Aston Martin Aramco Cognizant.

Enligt den senaste utvecklingen har Lawrence höjt sin andel i företaget från 19 till 23%. Morningstar UK rapporterade nyligen, “Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC – Gaydon, Warwickshire-baserad lyxbilstillverkare – verkställande ordförande Lawrence Stroll köper 1,7 miljoner aktier via Yew Tree Overseas Ltd till priser från 0,90 GBP (1,09 USD) till 1,29 GBP ( 1,56 USD), värd 1,8 miljoner GBP (2,17 miljoner USD), onsdag till fredag ​​förra veckan och på måndag. Har nu 23% av aktierna, upp från 19%.

Tror du att Lance kan bevisa sitt värde nästa säsong? Kommer Lawrence att visa sin egen son utgångsdörren om han misslyckas?

RELATED ARTICLES

Mest populär