Wednesday, February 1, 2023
HemGolfTrots att han tagit på sig ett rejält lån, köpte John Daly...

Trots att han tagit på sig ett rejält lån, köpte John Daly strikt en kämpande golfbana av en inspirerande anledning

John Daly har samlat på sig mycket rikedom i sin glittrande golfkarriär. Bland andra inköp är Daly en stolt ägare av Lion’s Den Golf Club i sin hemstat. Men varför köpte “The Lion” golfbanan, som var inställd på en nedåtgående bana under en tung skuld? Daly svarade en gång på frågan, med hemrötter som en fördel.

Varför köpte Daly Lion’s Den Golf Club?

Daly, som ursprungligen hette Bay Ridge Country Club, köpte banan hösten 2005. Innan klubben köpte niohålsbanan var klubben i stort behov av investeringar, vilket avslöjades av Daly. de hade inte pengar att spendera på det.”

Kursledningen var också pressad att betala av ett rejält lån. “De hade en liten åttio tusen dollar sedel där borta på baksidan de behövde betala av,” sa han. Den 2-faldiga vinnaren av majormästerskapet tog saken i egna händer och höll det flytande. Banan var Dalys tidigaste spelspår; han brukade spela på samma bana under sina Dardanelle dagar.

När han väl övertog ägandet av banan gjorde Daly flyktiga ändringar i den. Förutom den strukturella översynen på planen blev 56-åringen av med medlemsavgifter för banan.

Vilka förändringar gjorde John Daly i sin kurs?

Daly lade till ytterligare nio hål och renoverade banan till anläggningar i världsklass. Den sträcker sig nu till mer än 6 000 yards i avstånd, med en rating på 70 enligt GolfPass. Men han ändrade också kursens status och öppnade den för allmänheten. “Det var en medlemsgolfbana. Jag höll på så i ungefär 13 år och jag bestämde mig för att, du vet… Jag får så många spelare utanför staden som kommer in, jag gjorde det bara offentligt, sa han.

Daly var fortfarande medveten om tidigare medlemmar som ville ha en runda på sin gamla bana. “Vem som helst som fortfarande, när de gamla medlemmarna ger dem en enorm rabatt och de försöker spela för du vet, jag vill ha dem här,” sa han.

Dessutom uppgav Daly också att hans kurs var öppen för universitetspraxis och tillgänglig för alla. Med banan som nu står på exceptionell standard, är det ett utmärkt tillfälle för golfentusiaster i Arkansas att ta en runda i sitt grannskap Lion’s Den.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär