Friday, December 8, 2023
HemF1Trots att han slog Michael Schumachers rekord, hävdar Max Verstappens "Dominance" Shot...

Trots att han slog Michael Schumachers rekord, hävdar Max Verstappens “Dominance” Shot Down in Flames

F1-säsongen 2022 har nått ett framgångsrikt slut. Och innan nästa år sätter igång en ny storm, reflekterar F1-världen över den underbara säsongen som just passerade oss.

Motorsports.com tog initiativet till att besöka sportchefen för den holländska Grand Prix, Jan Lammers, för att ha en intensiv diskussion om säsongen som var. Och Jan var mer än glad över att ägna sig åt aktiviteten att minnas och fira de segrar som ägde rum på grund av den rikliga talangen på planen.

På tal om talang, Jan tittade på Max Verstappens resa och påpekade hur mycket hårt det holländska lejonet har lagt ner den här säsongen. Jan erkände sina femton rekordvinster och konstaterade att en sådan vinst vanligtvis bara är möjlig genom yttersta dominans. Så var dock inte fallet med Red Bulls guldpojke.

Vidare, i intervjun, sa han, “Jag vet inte om vi alla inser hur speciellt det här året var. Självklart har vi rekordet med 15 segrar från Max. Det är verkligen speciellt. Vanligtvis kommer sådana segrar från dominans. Det mest speciella av allt är att Max inte har dominerat.”

“De senaste loppen verkade lätta men han var fortfarande tvungen att kämpa för det och började till och med säsongen med lite av

Lammer var dock inte förvånad över Maxs förträfflighet. Han tror att han alltid varit så här.

Max Verstappens konsekvens förälskade Jan Lammers

Holländarens idrottschef Jan Lammers lovordade holländaren. Han anser att fokus, engagemang och konsekvens som Verstappens projekt är sällsynt. Det var dock inte begränsat till bara förra säsongen. Han understryker faktiskt att det alltid har varit en del av vem han är.

Han förklarade, “Man vill ofta vara snabbast i den första omgången på fredag. Men folk som blir äldre inser bara att de bara behöver ligga en meter före och det är söndag eftermiddag.”

“Max är någon som alltid är där och alltid på. George Russell kommer närmast i det avseendet. Han är också en konsekvent artist. Statistiskt sett var det Max bästa säsong, men jag tror att han alltid har varit så, sa han avslutningsvis.

Max Verstappen har utan tvekan varit en regerande mästare på grund av sin onödiga flit och fokus. Med den beslutsamhet som Max har, och de mål som han strävade efter att uppnå, hur kommer 2023 att se ut för honom?

RELATED ARTICLES

Mest populär