Saturday, December 9, 2023
HemNewsTrots att han känner till sin ADHD-status, "Giftig och privilegierad" amerikansk spelare...

Trots att han känner till sin ADHD-status, “Giftig och privilegierad” amerikansk spelare slår brutalt veterantennislegenden – “Here We Go Again…”

Den amerikanska tennisstjärnan Reilly Opelka har levererat några fantastiska prestationer mot några av de bästa spelarna på ATP-touren. Men förutom sina briljanta prestationer har Opelka använt sin plattform för att ta upp olika politiska och sociala frågor. Noterbart noterade Opelka den två månader långa avstängningen för den spanska tennisstjärnan Fernando Verdasco som står inför ett dopningsproblem. Den 39-årige tennisspelaren testade nyligen positivt för ADHD-medicin.

International Tennis Integrity Agency avslöjade dock senare att Verdascos sätt att konsumera drogen var oavsiktligt. De minskade hans avstängning ytterligare genom att säga att spanjoren inte hade för avsikt att få en orättvis fördel. Opelka var dock inte imponerad av byråns beslut angående Verdascos avstängning från turnén. Han tog vidare till sina sociala medier för att uttrycka sin irritation över dopningsfrågan.

Reilly Opelka uttrycker sin åsikt i Fernando Verdascos dopningsfråga

Efter att Fernando Verdasco anklagats för att ha brutit mot antidopningsregler erkände han att han var van vid medicineringen för att behandla ADHD. Spanjoren glömde vidare att förnya sin Therapeutic Use Exemption (TUE) som är ett officiellt medicinskt dokument. Denna avgörande journal tillåter en idrottare att ta ett specifikt läkemedel (vanligtvis förbjudet) för att behandla ett giltigt medicinskt tillstånd.

Men efter att ITIA meddelat sitt beslut att minska Verdascos förbud, uttrycker Reilly Opelka sitt missnöje på sina sociala medier. Den amerikanske tennisspelaren använde sin onlineplattform för att uttrycka sin åsikt om den spanska tennisspelarens dopningsfråga. Opelka avslöjat att han anser att den 39-årige tennisspelaren inte förtjänar någon empati för att han konsumerar den medicin som anses olaglig. Han fortsatte med att säga att medicinen som Verdasco tog var inget mindre än “prestationshöjande läkemedel”.

Det ledde till att en mängd tennisfans kritiserade Opelka för hans skarpa kommentarer om Verdascos dopningsfråga. En av fansen sa särskilt, “Verdasco fick diagnosen adhd som barn. Det Opelka gör mot en medspelare är förtal”. I sitt svar sa Opelka: “Jag är giftig och privilegierad”

Jag är giftig och privilegierad https://t.co/0j3AQjQvDQ

— Reilly Opelka (@ReillyOpelka) 30 november 2022

Samtidigt kritiserade ett annat fan den amerikanska tennisstjärnan för hans skarpa kritik av Verdascos dopingfråga. Fansen sa: “Bara en vanlig dag som vit amerikansk kille har en åsikt om något och har rätt till deras uttalanden”

nu kör vi igen.. https://t.co/iIOLCu2Z2c

— Reilly Opelka (@ReillyOpelka) 30 november 2022

I ett annat rakt svar till sina fans, sa Opelka, “här är vi igång igen..”

Opelkas andra kritik mot International Tennis Integrity Agencys beslut

Internationella tennisförbundet meddelade tidigare sitt beslut att stänga av två framstående amerikanska tennistränare, Mardy Fish och Bob Bryan för att ha främjat spel. Opelka var dock inte imponerad av Internationella tennisförbundets beslut att stänga av tränarna.

Den amerikanska tennisstjärnan, med sin aktiva närvaro online, kritiserade beslutet genom att säga: “Tennis har fastnat på 1950-talet”. De två amerikanska tennistränarna har också bötfällts av ITAI eftersom de marknadsför ett sportspelbolag.

RELATED ARTICLES

Mest populär