Saturday, December 9, 2023
HemNBATrots att han håller Tahoe över Charles Barkleys huvud för alltid, varför...

Trots att han håller Tahoe över Charles Barkleys huvud för alltid, varför kan inte Stephen Curry glömma sin pinsamhet 2020 med Phil Mickelson och NBA-legenden?

Charles Barkley har ingenstans golfkunskaper i närheten av Golden State Warriors-mästaren. Han är dock fortfarande inte en som ska underskattas. Överraskande nog, redan 2020 kunde Barkley besegra Stephen Curry i golf, vilket gjorde den ivrige golfentusiasten besviken.

Tre år efter matchen verkar 4x-mästaren fortfarande vara upprörd över nederlaget. Hans sorg var tydlig i hans senaste intervju.

Stephen Currys nederlag mot Charles Barkley och Phil Mickelson

För Capital Ones “The Match: Champions for Change” 2020. Phil Mickelson och Philadelphia 76ers-legenden slog sig samman för en tyst strid mot maktduon Peyton Manning och mördaren med ett barns ansikte.

Även om Barkleys golfhistoria inte är främmande för fansen, hade legenden den professionella golfaren och trefaldige mästartitelvinnaren Michaelson på sin sida. Ett ganska ovanligt men spännande lag. Även om Lefty var en formidabel motståndare, innehöll den andra sidan amatörer och skickliga golfare.

Trots att de var mer balanserade förlorade Curry och Manning mot Barkleys duo. Medan vi känner NBA-legenden för hans oortodoxa sving, sparkade han igång matchen med en riktigt bra prestation. Han slog två fairways i början. Duon förlorade det första hålet men behöll ledningen under resten av matchen. Det var Warriors-spelarens första match och att förlora mot Chuck passade honom inte bra.

I sitt senaste samtal om golf sa han: “Jag har Tahoe över hans huvud, för alltid. Inte ens i samma kategori.” Han tillade, “Men (Barkley) och Phil Mickelson tjafsade mig och Peyton Manning tillbaka i den första “matchen” som jag spelade i. Så jag kan aldrig leva med det. Det svider fortfarande att jag förlorade något golf mot Chuck.”

Stephen Currys motattack på Charles Barkleys rivalitet

American Century-mästerskapet har varit en underbar upplevelse för båda basketstjärnorna. NBA-legenden gjorde back-to-back birdies, och 9x NBA All-Star vann sitt första ACC-mästerskap.

Medan Curry är mer än nöjd med sin seger, tillade han roligt hur han skulle kunna använda den mot ex-Phoenix Suns-stjärnan.

När han pratade med Monte Poole och Dalton Johnson, skrattade Curry bort det. “Han kan fortsätta hata (The Warriors) och säga att vi är kokta. Men jag ska bara skicka honom en bild på mig med American Century-trofén och en ring på, så blir det coolt.”

2 månader efter att ha packat 125 000 $ delar Stephen Curry med sig en teaser av “Niiice Shot” med Tiger Woods och Jordan Spieth

Stephen Currys framgång på golfbanan

Curry är den andra basketspelaren att vinna ett American Century-mästerskap. Redan 2021 vann Vinny Del Negro det första mästerskapet. 9x NBA All-Star är också den första aktiva idrottaren att vinna ett mästerskap. Han gjorde det längsta slaget på det sjunde hålet under den andra rundan. Han knep segern genom att sänka en putt med mästerskapsförsegling från ett avstånd av 15 fot.

Med tre försök i hand lyckades Curry imponerande skottet från 152 yards bort på sitt första försök. Ett av de betydande slagen, med tanke på att ingen i ACCs historia tidigare hade säkrat en hole-in-one på det sjunde hålet, och endast fem ess har noterats i banans historia. Trots att han fått många utmärkelser inom golf verkar minnet av att förlora mot Barkley fortfarande vara levande för Curry.

Har du sett deras face-off match? Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär