Sunday, December 10, 2023
HemGolf"Tror inte att det var ett dåligt år för golf": PGA-lojalisten Jon...

“Tror inte att det var ett dåligt år för golf”: PGA-lojalisten Jon Rahm tror att spelare borde vara “tacksamma” för ankomsten av LIV Golf

Med ett tumultartat år på väg mot sitt slut, tror många att 2022 var ett av de galnaste åren på golfkalendern. Ankomsten av LIV Golf Series, tillsammans med PGA-förändringar och pandemibegränsningar, gjorde det gångna året till ett unikt. Inte många kunde ta ett positivt piller ur det, men överraskande nog talade den spanske golfaren Jon Rahm lysande om det gångna året. Han fortsatte även med att säga att ankomsten av LIV Golf var bra för alla berörda parter, men med välgrundade resonemang.

Jon Rahms tacksamhet mot LIV Golf

28-åringen gjorde de häpnadsväckande kommentarerna inför Hero World Challenge, planerad till den första helgen i december. För att starta förfarandet hävdade han att ankomsten av den Saudi-stödda LIV Golf Series visade sig vara en välsignelse för honom och andra golfare som fortfarande är anslutna till PGA Tour.

“Jag tror, ​​från den här sidan av saken, vi borde vara tacksamma för att LIV hände,” sa Rahm. Han trodde att förändringarna som inträffade på PGA Tour, såsom ökade plånböcker och förhöjda evenemang, var ett resultat av bildandet av en rebellliga.

“Jag tycker inte att det var ett dåligt år för golf. Ja, det finns en viss division, men jag tror att vi går framåt.”

Håller du med om Jon Rahms syn på tillståndet i spelet? @eamonlynch & @damonhackGC väga in. pic.twitter.com/fFKK5d3bDf

— Golf idag (@GCGolfToday) 1 december 2022

“Jag vet inte om dessa förändringar skulle ha hänt om LIV inte fanns där, på bilden, så i en utsträckning, ja vi borde vara tacksamma,” betonade Rahm.

Jon Rahm har en annan syn på golf 2022

Under en stor del av året kom det utan tvekan fler ljud från skrivbord snarare än golfbanor. Många golfare var trötta på det ständiga pladderet om det, och några bad mediehusen att visa mer intresse för riktig golf.

Rahm valde dock att bli rebell igen. “Jag tror inte att det var ett dåligt år för golf”, sa han. “Ja, det finns en viss splittring, men jag tror att vi går framåt.”

Världs nummer 5 hävdade att LIV och PGA-striden inte behöver konfronteras med rättsprocesser, och angav att båda var olika ligor med sina egna regler.

För Rahm var förändringen av systemet ett steg i rätt riktning. “Förändring kan bara vara spännande,” sa han.

Håller du med om Rahms uppfattning om föregående golfsäsong? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär