Sunday, December 10, 2023
HemBodybuildingTrebarnsmamma blir mästare i bodybuilding med bakgårdsvikter

Trebarnsmamma blir mästare i bodybuilding med bakgårdsvikter

Bodybuilding är en sport som kräver mycket tid och ansträngning. Att växa muskler kan se lätt ut, men det är svårt att göra det. Från rigorösa träningspass till en näringsrik kost, varje kroppsbyggare måste ta hand om sin kropp.

För en trebarnsmamma kan detta tyckas vara en omöjlig uppgift. En 41-årig mamma har dock gått mot alla odds för att vinna inte bara en utan tio olika bodybuildingtitlar under ett enda år. Gwynedds Lisa Capper använde Covid-19-låsningen som en fördel för att uppnå denna höjd.

Lisa Cappers starka comeback inom bodybuilding

Lisa Capper, som kommer från Bangor, Gwynedd, började sin kroppsbyggande resa 2018 efter att ha träffat sin tränare Derek Jones, också en kroppsbyggare. Capper hade också deltagit i ett par bodybuildingtävlingar men misslyckades med att imponera på kritikerna då.

Men när de Covid-19-låsta restriktionerna angavs i Gwynedd, utnyttjade den kvinnliga kroppsbyggaren karantänen. Capper bestämde sig för att träna hemma, och så fort låsningen hävdes gick hon ner i vikt på gymmet.

När han pratade om resan med Dailypost UK avslöjade Capper: “Det har krävts mycket engagemang. Jag gick upp klockan sex för att träna, gick till jobbet, försökte ta 10 000 steg på en dag och tränade konditionsträning och tränade på kvällarna. Det var värt det, men det kan vara ansträngande, särskilt när du kastar barnen i mixen också.”

På bara ett år har trebarnsmamman vunnit tio bodybuildingtitlar. Men Capper kommer inte att sluta här. När hon pratade om sina framtida tävlingar sa hon: “Jag har också kvalificerat mig för NAC-världen nästa år, NABBA-finalerna i Storbritannien nästa år och IBFA-finalerna i Storbritannien nästa år.”

41-åringen siktar också på att förändra sin fysiska struktur och få fler muskler. Capper är en sann legend. Capper var också tacksam för sina barn och make, som stödjer hennes passion och kärlek till sporten.

En inspirerande berättelse om en annan kroppsbyggare

Blanka Harvey är en 31-årig mamma till två barn. På grund av hennes graviditetssug hade kroppsbyggaren vant sig vid mat från McDonalds och söta munkar. Harvey insåg dock snart sitt misstag och bestämde sig för att ändra sin kost till det bättre. Hon gick också med på gymmet och tappade imponerande 70 pund inom en kort period.

2017 förvandlade Harvey sin passion för bodybuilding till en professionell karriär och ägnade sin tid åt sporten. Harvey tränar just nu inför VM och fortsätter liksom Capper att vara en förebild för många.

RELATED ARTICLES

Mest populär