Wednesday, December 6, 2023
HemNFLTränaren Kevin O'Connell ger uppdatering om Vikings LB Jordan Hicks, "inlagd på...

Tränaren Kevin O’Connell ger uppdatering om Vikings LB Jordan Hicks, “inlagd på sjukhus” för kompartmentsyndrom efter skenskada

Minnesota Vikings har drabbats av många kritiska skador den här NFL-säsongen. Det senaste namnet som skapar kris för laget är fortfarande linebackern Jordan Hicks. Innan dess kom QB-sensationen Kirk Cousins ​​till sjukstugan efter att ha slitit sönder hans korsband. Med Cousins ​​potentiellt uteslutna från säsongen vände sig tränaren Kevin O’Connell till backup QB Jaren Hall. Hall anslöt sig snart till Cousins ​​på IR när han fick en träff i huvudet och fick en hjärnskakning när han försökte ta sig till målzonen på ett tredje-och-målspel från 4-yardlinjen.

Även om QB-frågan för närvarande verkar vara löst genom Joshua Dobbs inträde på sidan, har de fortfarande ont om personal. Med linebackern Jordan Hicks senaste skadeuppdatering ser det knappast lätt ut för Vikings mitt i ett avgörande skede av säsongen som kommer.

Från gallerhärlighet till sjukhussäng: Slaget om Jordan Hicks

Även med ett bakslag som hamnade på sidan av Jordan Hicks under söndagens uppgörelse med Saints, drog han av sig ett extranummer. Ändå landade denna nya oväntade vändning honom på sjukhuset, vilket förvandlade firandet efter matchen till en vistelse på måndagseftermiddagen. NFL-chefen Kevin Seifert spelade bönor på ‘X’ och delade ut detaljerna med texten “Vikings LB Jordan Hicks utvecklade kompartmentsyndrom i går efter att ha blåmärken på smalbenet, enligt tränaren Kevin O’Connell.”

Han tillade att fotbollsspelaren fördes till ett lokalt sjukhus omedelbart, följt av ett rutinförfarande. Men oron strömmade in eftersom stjärnan fortfarande är inlagd på sjukhus för tillfället för “försiktighetsåtgärdens skull”. För att lägga bränsle till problemen antydde huvudtränaren att Ivan Pace skulle kliva in i Hicks klossar för defensivt spel mot Broncos.

Spelplansblandningen pågår fortfarande, vilket gör att alla sitter på kanten av sina stolar. Inte de bästa nyheterna för Hicks, som rockade varje snap i fem raka veckor, och spelade på en nivå som fick Vikings att jubla högre än en touchdown på Lambeau. Nu undrar alla om Broncos kommer att möta Ivan Paces vrede och bevittna ett Hicks-löst Vikings-försvar.

Hamstrung inte längre: Vikings retar Justin Jeffersons återkomst

Jordan Hicks tar en timeout från söndagens showdown mot Broncos. Tränaren O’Connell kommer sannolikt att spela det coolt och håller beslutshandboken hemlig. Blir det en snabb paus på en vecka eller en längre sidlinje? Bye vid horisonten ger lite strategisk krydda eftersom de lätt kan spela det säkert och låta Hicks vila upp sig tills de möter Raiders den 10 december.

Hicks, den defensiva maestroen och lagkaptenen, har varit hjärtslagen i varje match den här säsongen, och han har kommit in på hela 98 % av defensiva snaps till vecka 10. Hans frånvaro är en träff hårdare än en linebackerkollision, vilket gör att fansen undrar hur Vikings kommer att fylla tomrummet, men ögonen kvarstår på Ivan Pace som tar den prestigefyllda positionen.

Head honcho spillde också bönor på Justin Jeffersons rehabiliteringssyssel och retade oss med utsikten att han skulle slå fältet igen. Mottagaren har varit ställd sedan vecka 5 med ett irriterande problem med höger hamstring. Men Vikings är redo att “rampa upp” sitt träningsspel den här veckan. Träningsfönstret på 21 dagar är öppet, vilket signalerar att Jefferson kan göra en storslagen återkomst till 53-mannalistan när som helst snart. O’Connell verkar dock ha en regeluppsättning – ingen rusning med stjärnmottagaren tillbaka till rutnätet.

RELATED ARTICLES

Mest populär