Sunday, December 10, 2023
HemNASCARToyotas skärande natur framgår av den senaste inspelningen av Richard Childress

Toyotas skärande natur framgår av den senaste inspelningen av Richard Childress

Richard Childress och hans team skapade rubrikerna i slutet av oktober. För att ersätta den avgående Sheldon Creed, signerade Richard Childress Racing den unga sensationen Jesse Love. Även om det var ett fantastiskt drag, var det minst sagt oväntat. Det var ganska överraskande med tanke på hur Toyota ägnade mycket tid åt att utveckla Venturi Motorsports-föraren.

Kärleken har varit sensationell i ARCA Menards-serien och gjort mycket oväsen med sina framträdanden. Med tanke på hans talang bakom ratten gör det det bara mer förvirrande hur Toyota släppte honom.

Jesse Loves värvning för Richard Childress visar Toyotas hänsynslösa inställning

Det är ingen hemlighet hur Toyota spenderar mycket på sitt racingutvecklingsprogram. I sitt försök att marknadsföra och investera i talangfulla förare har den japanska tillverkaren på ett produktivt sätt gett sporten några fantastiska förare. En sådan förare har varit Jesse Love.

Efter att ha gått med i Toyota i en mycket ung ålder lämnade Love ingen sten ovänd i sina starka prestationer. Under sin korta karriär blev han den yngsta vinnaren någonsin i ARCA Menards Series West vid 15 år, 5 månader och 13 dagar. Faktum är att hans säsong 2023 slutade starkt med ett ARCA Menard Series-mästerskap i hans namn.

Det är bara förståeligt varför Richard Childress gick efter Loves signatur. Det som inte går att smälta är det faktum att Toyota lät en förare av Loves förmåga lämna. Passionerade NASCAR-fan och följare Eric Estepp grävde djupt i saken och påpekade i sin senaste video hur något oerhört.

Estepp tog en referens från en av sina YouTube-videor där han interagerade direkt med Jesse Love. Med det här samtalet drog Estepp slutsatsen att Love hade en NASCAR Truck Series-affär i handen från Toyota men den föll av någon anledning.

Craftsman Truck Series Championship skjuts in på fjärde övertid när Jesse Loves ambitioner äventyrar Ty Majeski & Matt Crafton

Medan det hände visade det den hänsynslösa inställningen från Toyota. Estepp sa: “Om vi ​​går tillbaka till vad jag sa tidigare, det är tufft att tävla för Toyota eftersom de kan vara mördande. De är en massiv organisation och med massiva organisationer fattas ofta beslut som du inte har kontroll över.”

Han fortsatte, “Toyota erbjuder unga förare en fantastisk möjlighet men den kan vara hänsynslös. Uppenbarligen kände Jesse Love efter några år att det var rätt tid att gå över till RCR och Chevrolet.” Även om det är en stor uppgradering för Love att gå med i RCR, är det förbryllande hur Toyota släppte honom. Här är vad som kunde ha hänt.

Hade Toyota rätt i att låta Jesse Love lämna för Richard Childress Racing?

Det är värt att notera att Toyota är oerhört befolkat när det kommer till de lägre nivåerna av NASCAR. TRICON Garage har redan fyra heltidsförare och deltidsförare som Toni Breidinger, Jesse Love och Willian Sawalich. Dessutom kommer Corey Heim att återvända till laget 2024 tillsammans med Dean Thompson.

Medan Heims återkomst visade sig vara ett stort hinder för Loves ambition på heltid, såg en plats hos Joe Gibbs Racing i Xfinity Series också tråkig ut. Flera förare är redan i jakten på en plats på JGR vilket bara gjorde det svårt för Love. Men den största kampen i den unges fall kan vara finansieringen.

Oavsett talang, utan ordentlig finansiering, är det nästan omöjligt för någon förare att tävla i NASCAR. Även om det är brutalt, kunde det ha varit fallet med Love och Toyota. Samtidigt är Richard Childress Racings bil nummer 2 i samarbete med Whelen Engineering förhållandevis mycket bestämda när det gäller finansiering.

Även om detta är spekulationer, kan man inte avskriva möjligheten till något som kan ha hänt bakom kulisserna. Oavsett orsak tillät Toyota Jesse Love att lämna, vilket är häpnadsväckande. Var de just här är något som bara tiden kan svara på?

RELATED ARTICLES

Mest populär