Sunday, February 25, 2024
HemNASCARToyota förbereder sig för kamp med helt nya 2024 Camry XSE, med...

Toyota förbereder sig för kamp med helt nya 2024 Camry XSE, med “specifika och strategiska” uppdateringar

Kampen om att bli kungen av biltillverkarna i NASCAR kommer att bli mer hetsig nästa år. 2023 slog Toyota ut den ur parken genom att placera 5 förare i åttondelsfinalen. Bilarna som den japanska tillverkaren lade fram var utan tvekan bland de snabbaste i fältet. Även om de hade sina problem, vilket framgår av olyckorna för Martin Truex Jr, hjälpte deras kaliber och hastighet till att samla ihop 10 totala vinster, trots att de bara hade sex bilar.

Amerikas favoritvideo idag

Men med tanke på deras slutspelsproblem var det uppenbart att den nuvarande modellen inte skulle bryta den nästa säsong. Chevrolet hade fortfarande en bättre bil och Ford vann mästerskapet. När den senare också tillkännagav sin nya “Dark Horse”-modell för 2024, skulle Toyota aldrig bara luta sig tillbaka. Och som väntat har de nu avslöjat sin egen nya Camry, med alla uppdateringar och funktioner som de känner kommer att vinna dem ett mästerskap.

Toyota presenterar sin nya Camry med en uppsjö av uppdateringar

2024 kommer Toyota att finnas i garaget hos åtta olika team. Utan tvekan är tillverkaren på frammarsch. Legacy Motor Club lägger till sin nuvarande lista och kommer att ansluta sig till raden tillsammans med 23XI Racing och Joe Gibbs Racing. Med antalet bilar som växer och konkurrensen hårdnar, kommer Toyotas nya bil, som heter “Camry XSE Next Gen”, att kämpa för förhoppningarna hos några av de bästa i NASCAR. XSE är den femte modellen som Toyota har introducerat i Cup-serien. Men den här senaste är speciell av en lista med anledningar.

På tal om vad de har lagt till i den gamla versionen som användes sedan Next Gen-bilen kom in i striden, sa David Wilson, Toyota Racing Development-USA:s president, på SiriusXM NASCAR Radio, “Processen, den tog den bättre delen årets. När man tittar på bilen är den tydligt annorlunda än vad vi tävlade under de senaste två åren.” Han fortsatte att fördjupa sig i de fysiska förändringarna som hade införlivats nämnde han att de först skulle testa bilen i Phoenix-bantestet som kommer i december.

Som nämnts är Toyota den andra tillverkaren som presenterar en ny bil för 2024. Medan Ford avslöjade “Dark Horse” Mustangen, har Chevrolet uppmanat att behålla sin nuvarande modell tills produktionen tar slut i början av nästa år.

De imponerande funktionerna i Camry XSE som kommer att bekämpa Dark Horse och ZL1

När han pratade om hur hans ingenjörer hade blandat form och funktion väldigt bra, sa Wilson till NASCAR: “Våra riktigt smarta aerodynamiker har fått det att se ganska bra ut i vindtunneln. Så jag älskar det när vi kan bygga en snygg bil och en bil som är trogen designen, men det kommer att bli bra på racerbanan också.” Resultaten på papper som han har sett hittills ger förtroende för att XSE kommer att fungera så bra som det ser ut för honom.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av SiriusXM NASCAR Radio (@siriusxmnascar)

När bilen kommer upp på banan i Phoenix kommer den att ha genomgått en total makeover. Framtill kommer den att ha en smal övre grill som ansluter till de nya smala strålkastarna. Wilson kallar detta för “hammerhead-styling”. Nedanför kantas en nedre grill av ett par ventiler som avslutar framsidan. Baktill framhäver en ny smalare baklykta utseendet. Intressant nog är gatuversionen av XSE ett hybrid-elektriskt fordon och har ett “bortom noll”-märke som en hyllning till Toyotas koldioxidneutralitetsmål. Samma mål som finns på NASCARs att-göra-lista också, vi får en liten sammanfattning av vart Toyota-bilar kan vara på väg i framtiden.

Den kompletta designen förväntas tjäna Toyotas varumärkesidentitet. Men som Wilson säger, bilen är en självklar konkurrent på banan också. 2024 kommer att markera Toyotas 17:e år av samarbete med Joe Gibbs Racing, och det fjärde året med nya 23XI Racing. Som han sa, allt som återstår att vänta på nu är Phoenix-bantestet för att se hur bra Camry XSE går.

RELATED ARTICLES

Mest populär