Monday, December 4, 2023
HemViralSportsMomentsTour de France-mästaren Geraint Thomas lovar att hjälpa tusentals barn på cykel...

Tour de France-mästaren Geraint Thomas lovar att hjälpa tusentals barn på cykel senast 2028

När en idrottare når status som en global superstjärna utvecklar de en större känsla av förståelse och ansvar. Cykelmästaren och nuvarande Tour de France-mästaren Geraint Thomas lovade att dubbla ansträngningarna från sin organisation och göra skillnad i många fler barns liv.

Att sätta upp ett mål om att tillhandahålla 5000 cykler för barn i ett gäng städer, inklusive London, Caerphilly, Cardiff och Swansea. De bildade Geraint Thomas Charitable Trust 2018 efter att den walesiska idrottaren vann sin första titel i Tour de France.

Geraint Thomas och hans ambitiösa dröm

Huvudmålet med Geraint var att leverera cykler till funktionshindrade barn och även hjälpa små barn att snabbare driva på för att uppnå sina drömmar på en cykel. Tanken var att tillgodose barn i eftersatta områden, ge dem en lika, om inte bättre, möjlighet att uppfylla sina drömmar och inte känna sig eftersatta.

Geraint talade till media vid det senaste insamlingsevenemanget för sitt förtroende och förklarade orsaken och målet med denna ambitiösa kampanj.

”Jag hade alltid sån tur att jag hade en cykel och även att jag hade en bana precis runt hörnet från mitt hus. Men alla har inte lika tur. Det är därför jag är väldigt glad över att vi kan ge en hjälpande hand till dessa lysande projekt som får barn och unga att cykla.”

“Vi har medvetet riktat in oss på projekt för barn och ungdomar som normalt inte skulle ha möjlighet att cykla.”

Bygger en grund för tusentals drömmar

När han slog sig ihop med Adrian Coles för att skapa förtroendet hade duon målet att leverera 5000 cykler i Wales och England. De önskar att varje barn ska uppleva skönheten och andan i cykling och även inskärpa hälsosamma vanor i deras sinnen.

”Vi vet att det finns enorma fördelar för dem som cyklar, men vi vet också att det fortfarande finns hinder. Alla har inte råd med en cykel eller har kompetens att reparera en.”

“Alla har inte någonstans att förvara en cykel eller vet hur man cyklar säkert. Och det finns de som kräver adaptiva cyklar som tenderar att vara dyrare. Vi är glada över att stödja dessa projekt som tar itu med ojämlikheter, säger Adrian Coles, ordförande.

Den här typen av standard och handling sätter det goda från det stora. De utmärkelser de uppnår definierar inte arvet från en idrottare, utan det märke de lämnar på världen. Geraint Thomas och hans märke kommer att finnas i hjärtan och sinnen hos de otaliga barn han kommer att hjälpa. Hans arv kommer att leva vidare genom deras prestationer och tillväxt i livet.

RELATED ARTICLES

Mest populär