Tuesday, February 27, 2024
HemF1Toto Wolff & Susie Wolff inleder juridiskt utbyte med FIA efter grundlös...

Toto Wolff & Susie Wolff inleder juridiskt utbyte med FIA efter grundlös “attack” förstör personligt liv

Lågsäsongen i F1 var som vanligt fylld av dramatik. Men den här gången tog det en ful vändning, eftersom FIA beslutade att inleda en utredning om Toto och Susan Wolff om “intressekonflikter”. Det splittrade uppenbarligen fansen, av vilka några tog till internet för att misshandla paret. Efter att alla F1-lag presenterat en enad front, och FIA dragit tillbaka utredningen, tog Toto och Susie Wolff det inte liggande.

Amerikas favoritvideo idag

Inte så överraskande har de lämnat dörren öppen för en juridisk strid mot FIA. I ett uttalande nyligen publicerade både man och hustru uttalanden som talar om hela denna prövning.

Toto Wolff öppnar dörren för juridisk kamp

Även om det inte finns någon stämningsansökan ännu, släppte Mercedes-teamets rektor nyligen ett uttalande som talar om ett juridiskt utbyte med FIA.

“Vi förstår att det finns ett stort medieintresse för veckans händelser, vi är för närvarande i ett aktivt juridiskt utbyte med FIA. Vi väntar på full insyn i vad som hände och varför och har uttryckligen förbehållit oss alla lagliga rättigheter. Därför ber vi om er förståelse för att vi inte kommer att kommentera officiellt för nu, men vi kommer säkerligen att ta itu med saken i sinom tid”, står det i uttalandet.

Men hans fru Susie gjorde ett mer utarbetat uttalande om frågan. Hon berättar om hela prövningen i detalj och, viktigare, går in på hur det förstörde hennes personliga liv. “Jag har blivit utsatt för övergrepp på nätet om mitt arbete och min familj. Jag kommer inte låta mig skrämmas och tänker följa upp tills jag har fått reda på vem som har initierat denna kampanj och vilselett media.”

Vilka är anklagelserna mot Susie och Toto Wolff som United F1 World Feat. Christian Horner & Co.?

Bristen på transparens verkar vara den centrala punkten som binder samman de två uttalandena från maktparet. Till och med Toto Wolffs uttalande talar om att kräva full transparens från FIA, och detta kan vara området där de kan engagera sina advokater.

Susan attackerar FIA:s brist på transparens

I sitt detaljerade uttalande berättar Susan först om bristen på ansvarsskyldighet som FIA tog med hela denna incident. “När jag först såg uttalandet från FIA i går kväll var min första reaktion: “Är det det?”. Under två dagar har det gjorts insinuationer om min integritet offentligt och genom bakgrundsgenomgångar, men ingen från FIA har pratat med mig direkt.”

Fru Wolff tror också att hon kan vara en sidoskada i ett försök att misskreditera någon annan, vilket leder till att hon förlorar sin trovärdighet. Hon tror att skadan berodde på ett ogrundat pressmeddelande. “Jag kan ha varit sidoskada i en misslyckad attack mot någon annan, eller måltavla för ett misslyckat försök att misskreditera mig personligen, men jag har arbetat för hårt för att få mitt rykte ifrågasatt av ett ogrundat pressmeddelande.”

Naturligtvis är hon inte glad över vad som hände och sprängde FIA ​​för händelserna som utspelade sig under de senaste dagarna. “Den här episoden har ägt rum utan insyn och ansvarsskyldighet”, säger hon. “Det som hände den här veckan är helt enkelt inte tillräckligt bra. Som sport måste vi kräva, och vi förtjänar, bättre.”

Även om det finns spekulationer om vem den “andra personen” kan vara, verkar fans vara säkra på att hon pratar om Toto Wolff. Det finns en sak som vi vet med säkerhet, det kommer definitivt att finnas mycket uppmärksamhet kring denna kontrovers under de kommande månaderna.

RELATED ARTICLES

Mest populär