Saturday, December 9, 2023
HemF1Toto Wolff motsätter sig Fred Vasseurs ilska i F1 efter manhålsvrak Carlos...

Toto Wolff motsätter sig Fred Vasseurs ilska i F1 efter manhålsvrak Carlos Sainz GP förhoppningar i Las Vegas

Las Vegas GP, som förväntas bli ett spektakulärt tillägg till F1-kalendern, blev oväntat dramatiskt under sitt första träningspass, med Carlos Sainz och hans Ferrari. Sainz, mitt i händelsernas centrum, fick ett abrupt stopp för sin träning på grund av en överraskande och ovanlig incident på rätt spår.

Bara sju minuter in i sessionen utspelade sig dramat. Sainz’s Ferrari stannade plötsligt på huvudsträckan, vilket ledde till att en röd flagga viftade. Anledningen? Ett krossat avloppsskydd som orsakade förödelse på golvet i hans bil. Denna incident fick Sainz att bottna på en bula, vilket resulterade i ett stönande av smärta från föraren själv och en omedelbar instruktion från teamet att stänga av motorn. Skadorna var omfattande. Sainz’s Ferrari återfördes till depån med ett krossat golv och potentiellt äventyrad framfjädring.

Toto Wolff försvarar Las Vegas GP

I efterdyningarna uttryckte Fred Vasseur, frustrerad, sitt missnöje till media. Han sa, “Vi skadade monocoquen, motorn, batteriet fullständigt. Jag tycker att det bara är oacceptabelt”, och lyfter fram allvaret av händelsen och dess konsekvenser för teamet och andra i stort. Det bekräftades senare av FIA att betongramen runt ett brunnslock, som inte var ordentligt fastsatt, hade havererat, vilket ledde till skadan på Sainz bil. Denna incident väckte betydande säkerhetsproblem, vilket fick FIA att avbryta sessionen efter att deras tekniska team bedömt bilen.

Men mitt i neonljusen (och bristerna) i Vegas har Toto Wolffs ord skurit igenom bruset som ett öppet hjul som skär genom luften.

”Vi pratar om ett jäkla brunnslock, i de första fria träningarna! Ge lite kredit till människorna som gör det här evenemanget möjligt och som gjorde den här sporten större än någonsin”, sa han, hans frustration lika påtaglig som värmen från en bils avgaser efter ett kvalvarv.

Återstår till F1-gudarnas önskemål, om detta är ett stort bakslagsögonblick för Las Vegas GP eller om Wolffs kommentarer väger tungt.

RELATED ARTICLES

Mest populär