Wednesday, December 6, 2023
HemGolfTopp 5 poäng för att indikera att Patrick Cantlay började på fel...

Topp 5 poäng för att indikera att Patrick Cantlay började på fel fot när han gick in i PGA Tour-säsongen 2022-23

Starten på säsongen 2022-23 PGA Tour hade inte varit smidig för Patrick Cantlay. Trots sin talang och framgång i det förflutna har 31-åringen stött på flera utmaningar som har hindrat hans framgång och satt honom på fel fot.

Som en golfspelare med en anmärkningsvärd meritlista har Cantlays senaste strider höjt ögonbrynen bland både fans och förståsigpåare. Flera anmärkningsvärda incidenter har bidragit till denna steniga start, och kastar ljus över de komplexiteter han för närvarande står inför.

Fem talande händelser som pekar på en utmanande PGA Tour-säsong för Patrick Cantlay

En av de främsta problemen kring Cantlay är hans långsamma spel på banan. Fans har blivit alltmer frustrerade över hans medvetna takt, vilket har lett till negativa reaktioner och kritik. Den långa tid det tar för honom att utföra skott har påverkat spelflödet och lett till ett minskat stöd från gallerierna.

Cantlay försvarade dock sitt tillvägagångssätt och hävdade att han inte var orsaken till de observerade förseningarna. Denna dissonans mellan fansens uppfattning och spelarperspektiv bidrar till de utmaningar han ställdes inför när han gick in i den nya PGA Tour-säsongen.

På tisdagen avslutades hans samarbete med Goldman Sachs. Golfarens godkännandeavtal med finansjätten har upphört utan förnyelse, vilket gör att Cantlay inte är sponsor. Detta markerade Goldman Sachs slut på ett treårigt partnerskap sedan 2020.

Vem är Camilo Villegas fru? Allt om PGA Tour Pro:s långtidspartner

En annan oro för Cantlay var hans Ryder Cup-kontrovers. Uppenbarelser kastar ljus över hans och Xander Schauffeles önskemål före turneringen om att ändra ett avtal för spelardeltagande. Bland deras frågor var en uppmaning att neka omklädningsrum tillgång till Netflix Full Swing kamerateam. Detta krav, som nu dyker upp efter evenemanget, lägger till komplexitet till kontroversen kring spelarkompensation, vilket reflekterar negativt på Cantlays bild.

Tiger Woods och Rory McIlroy’s TGL, en banbrytande golfsatsning, fick ett bakslag när dess anläggning i Florida drabbades av en deflation på grund av fel i kraftsystemet. Patrick Cantlay, som är en del av TGL, finner sig själv intrasslad i förseningen, vilket bidrar till hans utmanande säsongsstart. Uppskjutningen till 2025 för med sig ytterligare osäkerheter till Cantlays golfsträvanden mitt i de utspelade hindren.

Cantlays beslut att dra sig ur Hеro-händelsen förvärrade hans steniga start ytterligare. Emellertid verkade hans tillbakadragande överskuggas av det faktum att Tiger Woods, Justin Rose och Lucas Glover klev in för att fylla luckan. Den anmärkningsvärda omblandningen av lineupen har lagt till ett extra lager av intriger till Hеro World Challenge.

Från kaos till lycka

Men mot denna bakgrund av professionella prövningar fann Cantlay ett silverfärgat foder i sitt personliga liv. Bara en dag efter den nedslående förlusten i Ryder Cup 2023, firade Cantlay ett ögonblick av glädje när han knöt ihop säcken med Nikki Guidish. Äktenskapet ägde rum på St. Regis, bara 13 mil från Ryder Cup, Marco Simone Golf and Country Club nära Rom.

Guidish, en doktor i farmaci, delade glimtar av deras lyxiga bröllop på sin Instagram och beskrev dagen som en dröm. Evenemanget såg närvaron av anmärkningsvärda figurer som Ryder Cup-lagkamraten Justin Thomas och LPGA-spelaren Jessica Korda, som bjöd på ett ögonblick av firande mitt i de utmanande yrkesförhållandena.

Denna vändning tyder på att medan Patrick Cantlay mötte hinder och kritik i sina golfsträvanden, fann han personlig lycka i sitt äktenskap. Sammanställningen av professionella kamper med en oerhörd personlig milstolpe väcker frågan om huruvida denna nyfunna glädje kan översättas till en positiv förändring i Cantlays prestanda på golfbanan. Bara tiden kommer att utvisa om denna personliga milstolpe kommer att fungera som en katalysator för en framgångsrik och tillfredsställande PGA Tour-säsong framåt.

RELATED ARTICLES

Mest populär