Tuesday, February 27, 2024
HemGolfTopp 3 saker att förvänta sig efter Jon Rahms LIV Golf Defection

Topp 3 saker att förvänta sig efter Jon Rahms LIV Golf Defection

Berättelsebågen som började med Jon Rahms försvinnande från TGL-listan har tagit drastiska vändningar de senaste veckorna. Omedelbara rykten hävdade att Rahm skulle flytta till LIV Golf. Även om ryktet från början kämpade för att hitta supportrar, ökar förtroendet för möjligheten för varje dag.

Amerikas favoritvideo idag

Även om inga meddelanden har kommit från spanjoren själv ännu, kommer spekulationer om effekterna av detta potentiella drag upp till diskussion. Rahms flytt till LIV är inofficiellt nästan säker nu. Så vad betyder detta för golfvärlden?

Topp 3 saker att förvänta sig efter Jon Rahms LIV-golfsignering

Jon Rahms drag, om det händer, skulle slutföras vid en avgörande tidpunkt i golfens historia. När deadline den 31 december närmar sig med stormsteg är PGA Tour under tvång. Det måste verkligen snart ta en uppmaning om framtiden för den föreslagna sammanslagningen med LIV Golf. Under dessa omständigheter skulle Rahms drag på 600 miljoner dollar säkert piffa upp saker och ting.

Låt oss fundera över vilken inverkan detta drag kommer att ha på PGAT, LIV Golf League och den ansträngda relationen mellan de två lägren som hänger i tråden.

Inverkan på PGAT

När ryktet om Rahms flytt till LIV blev starkare kom ytterligare en tangent till ryktet upp. Påståendet att Jon Rahm skulle vilja vara kapten för sitt eget lag och inte skulle föredra att vara en av kaptenerna. Med tanke på att det händer skulle det innebära att Rahm skulle värva ytterligare tre spelare till ligan.

LIV skulle kunna tjuvja dessa nya spelare från PGAT/DP World Tour för allt vi vet. Denna rekryteringsrunda kan locka fler än bara tre spelare. Turnén riskerar att förlora fler talanger till den Saudi-finansierade ligan.

Inverkan på LIV

Dramatiken som skulle utspela sig i LIV-lägret med Rahms inträde skulle göra en världsskillnad för ligan. LIV har redan ett stort gäng legender som Dustin Johnson, Phil Mickelson och Sergio Garcia, och yngre talanger som Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Cam Smith och Talor Gooch för att nämna några.

Med världens utan tvekan tredje bästa samtida golfspelare som kliver in i mixen, skulle ligans konkurrenskraft ta fart. Detta kommer med stor sannolikhet också att leda till ökad tittarsiffra.

“Varför Jon Rahm gjorde hoppet?”: Brooks Koepka dras in i mysteriet när Paige Spiranac gör en kraftfull kommentar

Inverkan på relationen PGAT-LIV

Om sammanslagningen går igenom, och de två sidorna kommer med vänskapliga villkor, är det en helt annan historia. Men om de pågående spänningarna råder ett tag, kan det resultera i hårda handlingar från PGAT:s sida. Turnén kan ge böter och restriktioner för Rahm och andra som kan hoppa av till LIV-ligan. Detta kan naturligtvis öka intensiteten i konflikten mellan de två sidorna.

Oavsett hur flytten påverkar golfvärlden, kommer det säkert att lämna en bestående inverkan på sporten. Vad är dina tankar om Rahms påstådda flytt till LIV?

RELATED ARTICLES

Mest populär