Monday, February 26, 2024
HemGamingTopp 10 videospelsklimax genom tiderna

Topp 10 videospelsklimax genom tiderna

Skillnaden mellan en bra historia och en bra historia kan ofta vara klimaxen. Ända sedan videospel har börjat ha utarbetade berättelser, har utvecklare gjort allt för att se till att de berättar det bästa av berättelser. Och på grund av detta har fansen fått en chans att uppleva några av de bästa historierna någonsin, samtidigt som de spelar några riktigt roliga spel. Från Call of Duty: Black Ops till Bioshock, det finns ingen brist på spel med utmärkta historier. Men alla spel landar inte slutet.

Amerikas favoritvideo idag

Att fästa landningen är en annan bolllek helt och hållet. Det är inte så ofta som fans lägger vantarna på ett spel som berättar en fantastisk historia och avslutar det på ett lika utmärkt sätt. Men samtidigt finns det några som slår ut det ur parken. Ursäkta att vi utelämnar någon av dina favoriter. Här är 10 spel med de bästa avsluten:

Den sista av oss

När det gäller avslutningar är TLOU en no brainer. Joel, en smugglare, måste få Ellie till ett sjukhus i Seattle. Varför? Eldflugorna har en läkare som kan använda Ellies immunitet för att skapa ett vaccin via kirurgi för att få ett slut på dystopins fasor. Men haken? Operationen innebär att Ellie kommer att dö.

Under hela spelet bildar spelarna ett känslomässigt band med huvudpersonerna, så det skulle ha varit otroligt smärtsamt om Ellie dog. Tänk nu ur Joels synvinkel. Efter att ha förlorat sin dotter direkt i början var han några ögonblick ifrån att förlora Ellie, som var det närmaste han hade en dotter. Hans val var att låta dem gå vidare med operationen och förlora Ellie men möjligen få ett slut på pandemin, eller rädda Ellie till varje pris. Joel går med den senare. Och genom att dölja sanningen för henne försäkrar han henne att hon förblir skuldfri.

Med TLOU var början lika känslomässigt tung som slutet var mörkt. Spelare som gillar en bra historia måste spela TLOU.

Bioshock

En förstapersonsskjutare om en kille som finner sig själv överleva olika fasor i en undervattensstad. Han kommer så småningom i kontakt med olika personer som ber honom att hitta och döda en som heter Andrew Ryan, skaparen av denna undervattens “Utopia”.

När spelare dödar allt på deras sätt för att döda Ryan, ser han dem i ögonen och avslöjar något hemskt för dem. Han påminner dem om hur alla använder termen “vill du vara snäll” innan han gör en förfrågan till spelaren. Och en spelare, som är en spelare, gör helt enkelt vad de blir tillfrågade om. I verkligheten hjärntvättades huvudpersonen i sin barndom för att göra vad som helst han blev ombedd utan att ifrågasätta om orden “vill du vara snäll” talas innan han berättar för dem vad de ska göra. Det är en utmärkt metakommentar om hur spelare gör allt de blir ombedda att göra i videospel, och den har en utmärkt twist.

Call of Duty: Black Ops

Mason tillbringar en del av sitt liv i en gulag som heter Vorkuta. Han får vänner där, och han flyr det fängelset med hjälp av sina vänner. En av dessa vänner är Viktor Reznov, en soldat från Röda armén. Reznov fortsätter att påminna Mason om sina egna fiender. När de flyr dör Reznov till synes.

Mason fortsätter sitt liv som CIA-agent och genomför olika uppdrag genom åren. Under den tiden slutar han också med att döda två av Reznovs svurna fiender och får reda på att Reznov flydde levande när Mason trodde att han hade dött. Så småningom avslöjas det att Mason faktiskt hjärntvättades i Vorkuta. Och genom att utnyttja situationen gav Reznov sitt hjärntvättade sinne namnen på sina egna fiender. Reznov dör under flykten, och Mason fortsätter att träffa honom medan han fullbordar sin gärning. Detta var en häpnadsväckande twist som inget Call of Duty-spel har kunnat återskapa än.

SOMA

Detta är ett utmärkt överlevnadsskräckspel gjort av skaparna av Amnesia. Och de har varenda en av sina smaker i det här spelet också. En man utforskar en anläggning full av maskiner som har döda människors sinnen uppladdade till dem. Och Androids med mänskligt samvete tror att de själva är människor.

När spelare går genom denna unikt skrämmande värld på jakt efter ett sätt att fly, får de reda på att deras egen karaktär är en android. Och de måste ladda upp sig själva till en dator, eftersom den här anläggningen snart kommer att förstöras tillsammans med jorden. Det här spelet presenterar de fasor som skrivs i mänsklighetens framtid på ett väldigt jordnära sätt.

Portal 2

I det här spelet går huvudpersonen, Chell, runt och löser pussel för en AI som heter GlaDos. Den kontrollerar Aperture-laboratorier och har till synes fångat Chell i en dödlig cykel av tester. Till slut får Chell GlaDos att tappa greppet om anläggningen, och detta leder till att hon och denna AI-bindning. När hon hjälper GlaDos att återigen ta över laboratorierna, beslutar AI:n att befria henne.

När hon reser sig från sitt fängelse till ytan avslöjas det att hon befinner sig i ett enormt vetefält. Men den största uppenbarelsen är att det här spelet faktiskt utspelar sig i Half-Life-universumet, och nu är Chell fri i det.

Red Dead Redemption 2

Arthur Morgan började som fredlös och lever sitt liv som en grov man som aldrig bryr sig om vad andra tycker. Han snodde folks pengar; han dödade; han rånade. Och så småningom lär han sig att allt han har gjort inte kommer att spela någon roll alls. För att en kille som han råkade ut för i början av spelet för en ringa summa pengar gav honom TB.

Arthur dör till slut och räddar sina vänner i ett försök att lösa sig själv. Red Dead Redemption 2:s berättelse har så många lager. Och det här slutet binder allt samman.

Metal Gear Solid 3

När en soldat skickas för att ta tillbaka ett stulet kärnvapen. När han undersöker detta får han reda på att hans mentor har anslutit sig till fiendens styrkor och hjälper dem med deras handlingar. Detta passar honom inte bra, och han försöker kontakta henne, men hon svarar inte.

Så småningom, under påtryckningar från sina överordnade, måste han slå ner terrororganisationen och hans mentor. Och så får han reda på att hans mentor faktiskt var undercover, men nu är det för sent att avslöja detta för världen. Han måste döda henne med sina egna händer. Ett mycket känslosamt slut var avgörande för att skapa en av de mest legendariska gråskuggade karaktärerna inom spel, Big Boss. Metal Gear Solid 3 är utan tvekan ett häpnadsväckande spel.

Batman: Arkham City

Batman går in i ett öppet fängelse känt som Arkham City för att ta reda på den sanna avsikten bakom dess skapelse. När han utforskar platsen får han reda på att något som kallas Protocol 10 kommer att börja mycket snart. Nu måste han ta reda på vad det är, stoppa det, hitta Hugo Strange och fråga honom om hans sanna avsikter. På väg till alla dessa svar stöter han på ingen mindre än Ra’s Al Ghul. Den antika legenden erbjuder Bruce Wayne återigen ledarpositionen i sin organisation, vilket han vägrar. Eftersom allt detta pågår är Joker i ett mycket dåligt skick tack vare skador han ådrog sig i slutet av Arkham Asylum.

I slutet av spelet lyckas Batman inte hitta ett botemedel mot Jokers problem, och han misslyckas med att stoppa protokoll 10. Vidare får han reda på att Hugo Strange faktiskt anklagades av Ra’s Al Ghul för att samla alla Gotham Citys brottslingar på ett ställe och förstöra dem. Detta kallades Protocol 10. Spelet slutar med många offer, där en av dem är Batmans äldsta fiende, Jokern.

Fläta

Förmodligen ett av de mest förbisedda spelen genom tiderna. Tim letar efter sin prinsessa, som har blivit stulen av ett ondskefullt monster. I sitt sökande passerar han genom många världar och når så småningom sin destination. När han kommer dit visas han fly med prinsessan eftersom större delen av världen kör i backen.

När det här omvända upphört visas spelarna vem Tim verkligen var. Han var monstret som prinsessan försökte fly från, och personen han såg som ett monster var i själva verket en riddare som räddade prinsessan från Tim. I slutändan är Tim bara en vilseledd man som ignorerar sina missgärningar.

Spec Ops: The Line

En grupp soldater går in i ett förstört Dubai inom en snar framtid. De letar efter en oseriös soldat som i grunden ställer till med mycket problem. De möter ett gäng motstånd från sina fiender, och de attackeras ett gäng gånger. Vid ett tillfälle hittar de ett vapen som täcker ett område i vit fosfor. Spelare använder den för att döda ett område fullt av fiender; det visar sig att de aldrig var fiender utan ett gäng civila, kvinnor och barn. Efter det passerar hela spelet eftersom huvudpersonen lägger all sin tid på att skylla sina handlingar på någon annan.

Det visar sig att fienden han letade efter hela tiden var döden. Och huvudpersonen Walker började hallucinera honom levande för att rättfärdiga sina egna handlingar. Historien är ganska häpnadsväckande, och slutet är lika förödande, och anger tankesättet hos de flesta soldater där ute.

Det här är några av spelen med bäst avslut. Denna lista var inte lätt att sammanställa, eftersom det finns många spel som fortfarande finns kvar som har utmärkta upplösningar.

RELATED ARTICLES

Mest populär