Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerTopp 10 fotbollsspelare med flest framträdanden när Cristiano Ronaldo når milstolpen för...

Topp 10 fotbollsspelare med flest framträdanden när Cristiano Ronaldo når milstolpen för 1200 spel med Al Nassr

Ända sedan debuten som tonåring, Cristiano Ronaldo har varit i en obeveklig jakt på nya milstolpar. Nu, även i skymningen av sin karriär, har 38-åringen gjort anspråk på nya bedrifter på fotbollsplanen. I går kväll spelade Ronaldo in sin 1 200:e professionell fotbollsmatch, spela och göra mål i Al Nassrs 4-1 vinst mot Al Riyadh. Tack vare Ronaldos hårda arbete, disciplin och motståndskraft är han nu en av få fotbollsstjärnor som har nått 1 200 matcher. Låt oss nu titta på spelarna som, precis som Ronaldo, skryter med imponerande livslängd med flera matcher under sin kredit.

Amerikas favoritvideo idag

Cristiano Ronaldo är fotbollens bästa målskytt genom tiderna. Men är han den spelaren med flest framträdanden efter gårdagens match? Nåväl, Ronaldo har ännu inte hävdat den milstolpen. Låt oss titta på de 10 bästa fotbollsspelarna med flest framträdanden.

Topp 10 fotbollsspelare med flest landskamper när Cristiano Ronaldo når 1200 matcher

Den engelske veteranmålvakten Peter Shilton har rekordet för flest framträdanden med 1 383 matcher under bältet. Ronaldo kommer verkligen att behöva stanna ett bra tag för att överträffa engelsmannen. Men innan han överträffar Shilton måste Ronaldo gå om några andra spelare. Här är listan över de 10 bästa spelarna med flest framträdanden i spelet, enligt Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation.

Spelare Framträdanden
Peter Shilton (England) 1,383
Pele (Brasilien) 1363
Fabio Deivson (Brasilien) 1 277*
Stanley Mathews (England) 1263
Raymond Clemence (England) 1260
Rogerio Ceni (Brasilien) 1 232
Patrick Jennings (Nordirland) 1 205
Cristiano Ronaldo (Portugal) 1 200*
Frantisek Planicka (Tjeckien) 1 187
Tommy Hutchison (Skottland) 1 183

Listan inkluderar endast framträdanden av spelare för deras seniorlag. Cristiano Ronaldos senaste Al Nassr-match hjälpte honom att uppnå sitt 1 200:e framträdande i ett seniorlag. Med tanke på hans framträdanden för både sitt land och klubbens ungdomslag har Ronaldo 1 236 matcher bakom sig. Dessutom, eftersom de flesta av dessa namn har gått i pension från professionell fotboll, kommer det inte att vara förvånande att se honom toppa den här listan.

Cristiano Ronaldos framträdanden för varje lag han spelade

I Portugals senaste möte mot Island spelade Cristiano Ronaldo in sin 205:e match för sitt landslag. Samtidigt var gårkvällens Al Nassr-Al Riyadh-match Cristiano Ronaldos 46:e för den saudiska klubben. Innan han flyttade till Mellanöstern tog Cristiano Ronaldo sina talanger till fyra klubbar i Europa i fyra olika ligor.

Ronaldo spelade 31 matcher för sin första klubb Sporting CP:s seniorlag. I Manchester United, under sina två olika stopp, lade CR7 till 346 matcher i bältet. Ronaldos långa tid i Real Madrid har sett honom spela sitt mest med 438 landskamper. 2016 års UEFA Euro Winner har också spelat 134 matcher för den italienska giganten Juventus. Med tanke på Ronaldos prestationer i den här åldern, kan han verkligen överträffa Peter Shilton och bli den spelare som har flest spelare. Bara tiden kommer att utvisa om vi kan se CR7:s aktion så länge.

RELATED ARTICLES

Mest populär