Wednesday, February 28, 2024
HemMLBTop MLB Insider förutspår Shohei Ohtanis historiska kontrakt, understiger $500 miljoner förväntningar...

Top MLB Insider förutspår Shohei Ohtanis historiska kontrakt, understiger $500 miljoner förväntningar mitt i pitching oro

Shohei Ohtanis kontrakt har genomgått flera prisförändringar. Innan hans armbågsoperation sades han vara värd minst 500 till 600 miljoner dollar. Sedan, när han väl blev skadad, var experter oroliga för att hans värde kunde försämras. Efter hand stod det klart att oron kan ha varit en smula överdriven. Siffrorna nådde så småningom igen 600 miljoner dollar men nu har en insider kommit med en mycket överraskande siffra.

Amerikas favoritvideo idag

Även om utlottningarna har tagit världen med storm, är inte mycket aktuell information känd. Shotimes hemlighet har lett till en marknad som är fylld av spekulationer. Ändå går det inte att förneka att Ohtani kommer att skriva på det största kontraktet i basebollhistorien. Men den här gången har det förväntade kontraktet sjunkit under 500 miljoner dollar.

Insider ger en förvånansvärt låg siffra för Shohei Ohtani

Även om de senaste uppskattningarna har gått över 600 miljoner dollar, fanns det en enighet bland de flesta insiders om att hans kontrakt åtminstone kommer att röra 500 miljoner dollar. Den tvåfaldiga MVP:en är en av, om inte, de bästa spelarna i världen, och tillsammans med hans stjärnkraft verkade detta nummer mer än rättvist. Ändå gav Jim Bowden från The Athletic nyligen en chockerande förutsägelse om Ohtanis kontraktssituation.

Bowden skrev – “Tio år, 477 miljoner dollar med incitament och rulltrappor som tar affären till mer än en halv miljard dollar” Anledningen till denna förutsägelse var enkel, Ohtanis genuina kvalitet ligger i att han är en tvåvägsspelare. 2023 slog han .304/.412/.654 och slog 44 homeruns. Samtidigt slog han till en ERA på 3,12. Det här är den typ av prestation som basebollvärlden sällan, om aldrig, sett förut. Men sedan blev han skadad.

Shotimes armbågsoperation har i praktiken uteslutits honom helt från pitching 2024. Samtidigt har det också väckt tvivel om hans långsiktiga pitchingframtid. Även om hans agent upprepade gånger har sagt att Ohtani kommer att pitcha 2025, är det många som tvivlar på att han någonsin kommer att nå höjderna 2021 till 2023. Det är anledningen till att Bowden har räknat med en siffra under en halv miljard dollar för Ohtani.

Även om Bowden säger att Ohtani kommer att gå över 500 miljoner dollar efter vissa incitament, kommer hans garanterade belopp att hålla sig under det mycket förväntade beloppet. Vilka är incitamenten som han pratar om?

Den möjliga strukturen för Shotimes kontrakt

Bowdens idé var enkel. Lag skulle vilja skydda sig från den eventuella risken att Ohtani inte kan ställa upp på länge. Han sa, “Ohtanis skadestatus kommer att leda till att lag föreslår komplicerade kontrakt med incitament, lönetrappor och opt-outs för att skydda sig själva om han inte skulle återgå till full hälsa som pitcher.”

Kanske är det därför hans kontrakt kan ha opt-out-alternativ och kan vara lite bakladdat. Men även då går det inte att förneka att Shohei Ohtani kommer att skriva på det största kontraktet i basebollens historia. Med det här ska det bli intressant att se hur det här utvecklas.

RELATED ARTICLES

Mest populär