Sunday, December 10, 2023
HemMLBTop MLB Insider betraktar Dodgers som Shohei Ohtani-favoriter, förutspår kontrakt på 600...

Top MLB Insider betraktar Dodgers som Shohei Ohtani-favoriter, förutspår kontrakt på 600 miljoner dollar trots framtida osäkerheter om pitching

Efter en rekordstor säsong är Shohei Ohtani inställd på att skapa mer historia under lågsäsongen. Hans vinst i American League Most Valuable Player i torsdags, vann enhälligt, är bara början. Den enda spelaren som har ett MLB-rekord för att uppnå två enhälliga AL MVP-utmärkelser, baseball’s unicorn är inställd på att fortsätta trenden inom free agency. Insiders förutspådde initialt ett enormt kontrakt på 500 miljoner dollar, men Jon Heymans förutsägelse avslöjar en ytterligare vandring.

Sedan free agency-perioden började har hela MLB-världen ivrigt väntat på nyheter om den japanska sensationens nya lag. Fans förväntar sig att San Francisco Giants, New York Yankees, Texas Rangers och till och med Los Angeles Angels är med i loppet. Men Los Angeles Dodgers har alltid varit överst på listan.

Nya förutsägelser ändrar Shohei Ohtani jaktriktning

Efter operation för hans trasiga UCL kommer det japanska fenomenets säsong 2024 att vara exklusivt begränsad till DH. Men även med sina tvåvägsfärdigheter begränsade, förutspår många att detta inte kommer att hindra erbjudandena Shohei Ohtani kommer att få med tanke på sin status som en enastående slagman. Även om vissa analytiker förutspådde att värdet kunde gå ner till 400 miljoner dollar, var ett rekordstort kontrakt givet. Men på andra sidan av spektrumet ansågs ett erbjudande på över 500 miljoner dollar också vara omöjligt.

Jon Heyman tar dock en annan väg. New York Post-författaren jämförde nyligen några expertförutsägelser och sa att den japanska stjärnan enligt honom kan ha ett kontrakt på 600 miljoner dollar i 10 år. Affären kommer med största sannolikhet att vara långsiktig, eftersom Ohtani inte kommer att gå med i ett team på kort sikt. Även om Heyman inte riktigt förutsäger ett lag, avslöjade han intressant information.

Medan den 29-årige japanska pitchern verkar ha rekordmånga erbjudanden den här säsongen, har Dodgers alltid varit favoriten. Till och med Heyman håller med, eftersom Dodgers har faciliteterna för att upprätthålla honom, tillsammans med den finansiella stabiliteten för att erbjuda honom det historiska priset som förutspås. Heyman skrev till och med, “… även om, sant eller inte, vissa spekulerar att han vet vart han vill gå innan de ens hört varje erbjudande.”

Eftersom pitchern har varit mamma om sina val är allt ett antagande. Men för några dagar sedan hävdade en annan insider något liknande.

Shohei Ohtani kommer att föredra kvalitet framför allt annat

En klubbs geografiska läge, tidszon, bollplank och klimat är viktiga faktorer i Ohtanis free agency. Men Jon Morosi tror annorlunda. “Han (Shohei Ohtani) är förmodligen mindre bekymrad över geografi och mer bekymrad över kvaliteten på laget han ska till.”

Men Morosi tror förstås också att pengar kommer att ha betydelse. Men om det kommer till kvaliteten på laget kommer flera att vara ute ur loppet ändå. Oavsett hur vindarna blåser kommer Dodgers fortfarande att hålla toppplatsen.

Var Shohei Ohtani kommer att landa är fortfarande osäkert, men hans fria agentkontrakt kommer säkert att vara lika minnesvärt som hans tvåvägsskicklighet.

Shohei Ohtani lägger fram en strikt begäran om gratis byrå, och föredrar integritet mitt i förhandlingar om 500 miljoner dollar

RELATED ARTICLES

Mest populär