Saturday, January 28, 2023
HemBodybuilding"Too Much Risk": Trots sin monstruösa byggnad avslöjade Chris Bumstead en gång...

“Too Much Risk”: Trots sin monstruösa byggnad avslöjade Chris Bumstead en gång varför han aldrig tävlar i Mr. Olympia Men’s Open Event

Chris Bumstead är den regerande mästaren i Mr. Olympia Classic Physique. Kanadensaren har vunnit titeln tre gånger i rad, och på torsdag ska han försöka vinna för fjärde gången. På grund av hans dominerande prestation och fysiska kroppsbyggnad har många ställt en fråga till Bumstead. Varför tävlar inte Classic Physique-mästaren i herrarnas öppna division trots sin monstruösa byggnad?

Under en nyligen intervju med Muscular Development Magazine svarade Chris på frågan. Den regerande mästaren förklarade varför han bestämde sig för att inte gå upp en viktklass.

Chris Bumstead har oro angående mäns öppna bodybuilding

I september gjorde Muscular Development Magazine en exklusiv intervju med Bumstead. Intervjun hade premiär på deras officiella YouTube-kanal. Under intervjun gav Chris sin åsikt om herrarnas öppna division. “Bodybuilding (öppen division herrar) är för svårt, för stort, för freaky och tar för mycket risk”, sa Chris. Han sa också, “Classic (fysik) flyter i mitten,”

Chris erkände att Classic Physique inte är riskfritt. Men han sa också att risken var lägre. “Det är lite hälsosammare för din kropp att inte väga 300 pounds”, sa den trefaldiga vinnaren. Hälsa är dock inte den enda anledningen till att Bumstead inte vill gå upp en viktklass. Den försvarande mästaren tycker också att Classic Physique är “mer tilltalande”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chris Bumstead (@cbum)

Den kanadensiska kroppsbyggaren förklarade också att Classic Physique är som en konstform eftersom den fokuserar mer på posering och estetik. Med sitt uttalande speglade Chirs Arnold Schwarzenegger. Arnold var en av inspirationskällorna för att skapa divisionen Classic Physique, eftersom ikonen också tänkte på bodybuilding som en konstform. För Arnie är kroppsbyggare som skulptörer.

Den trefaldige mästaren tror dock också att öppen bodybuilding för män kommer att fortsätta att vara herr Olympias ansikte utåt. Även om Chris kanske har rätt, blir Classic Physique mer och mer populär bland fansen.

Det ostoppbara momentumet i Classic Physique-divisionen

Under samma intervju pratade intervjuaren, Ron Harris, om divisionens tillväxt. Ron sa att han trodde att Classic Physiques fart skulle sakta ner. Men efter introduktionen 2016 har divisionen fortsatt att växa. Ron sa att alla han möter under 30 bara är intresserade av Bumsteads division.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mr Olympia Big Ramy (@big_ramy)

“De pratar inte om mäns fysik, (mäns) öppenhet, ingenting, det är bara klassiskt,” sa Ron. En snabb bläddring genom sociala medier bevisar Rons poäng.

Vad tycker du om CBums åsikt? Håller du med honom?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär