Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARTony Stewarts NHRA-planer och ytterligare en milstolpe för motorsport kan vara mer...

Tony Stewarts NHRA-planer och ytterligare en milstolpe för motorsport kan vara mer dåliga nyheter för hans sjunkande NASCAR-team

Stewart-Haas Racing hade ett av sina sämsta åk på senare tid under säsongen i cupserien 2023. Trots fyra starka Fords kunde de lyckas få in just Kevin Harvick i slutspelet, med de andra tre förarna som snubblade under hela året. En dålig säsong på banan bakom dem, Harvicks pensionering och Aric Almirolas avgång försatte utan tvekan laget i ytterligare kaos.

Amerikas favoritvideo idag

Nu när 2024 närmar sig med stormsteg kan man förvänta sig att lagets toppman Tony Stewart lägger allt sitt fokus på att ta tillbaka outfiten till toppen av cupserien, där den hör hemma. Tyvärr verkar det inte vara så helt och hållet.

Tony Stewarts ökande fokus på NHRA understryks av den senaste utmärkelsen

Dagar efter att Tony Stewart och hans fru, Leah Pruett, träffades för att meddela att han skulle ersätta henne i NHRA Mission Foods Drag Racing Series Top Fuel-klassen 2024, röstades han fram till årets bästa alkoholförare och person av året. Priset kommer efter att han slutade tvåa i mästerskapsloppet bakom Julie Nataas. Hall of Famer var en rookie i serien och slutade ändå bara 21 poäng efter mästaren.

Enligt Autoweek, när han diskuterade sitt första år i NHRA och sin nya utmaning i bränsleklassen, sa han: “Jag njöt av min tid i Top Alcohol Dragster-klassen. Men att få en sådan här möjlighet, där du har din fru, som också är förare, och besättningschefen känner… Jag kan komma in och köra bilen är väldigt smickrande. Det är en ära att få fylla i för henne tills hon är redo att komma tillbaka.”

Den främsta anledningen till att den trefaldige cupseriemästaren ersatte sin fru i klassen var att de ville bilda en familj som krävde Pruetts fullständiga fokus. För att Stewart ska glömma, kan Stewart-Haas Racings nuvarande situation också kräva hans fullständiga fokus.

Se berättelse: Trackhouse Racing’s Bold Leap Into MotoGP

Lågsäsongens utmaningar för Stewart-Haas Racing och Tony Stewart

Det är alltid ett nöje att se NASCAR-stjärnor ta upp hjulen i andra racinggrenar och släppa ut sitt hantverk till världen. Men i Tony Stewarts fall är även den första checklistan som måste bockas av innan säsongen 2024 startar lite uttömmande. Med Kevin Harvicks och Aric Almirolas avgångar avgick även deras primära sponsorer. Detta satte laget i en tuff plats när det gällde sponsring. Hittills har teamet hittat en bra ersättare för nr 4-bilen genom att värva Josh Berry.

Med sökandet efter en ny nummer 10 förare uppstod en slående orsak till oro när det nästan officiellt bekräftades förra veckan av Joe Gibbs att Almirola skulle flytta för att köra för Joe Gibbs Racing i Xfinity. Även om Cole Custer, en SHR-racer vann 2023 års mästerskap i den nedre stegen, kommer Almirola att vara en utmanare 2024 inte vara en glädjande syn för Stewart. De grå molnen som omger hans team kräver snabb och klinisk handling om scener från 2023 inte ska upprepas. Nya sponsorer, förare och avtal är saker som konkurrenterna länge hade lagt i väskan innan säsongen tog slut.

Förhoppningsvis slutar inte Tony Stewarts satsningar utanför NASCAR i NHRA som förare med att segregera hans effektivitet som ledare på Stewart-Haas Racing.

RELATED ARTICLES

Mest populär