Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARTony Stewart Steered SRX-serien var dömd för misslyckande och här är varför

Tony Stewart Steered SRX-serien var dömd för misslyckande och här är varför

Alla kliade sig i huvudet idag när SRX plötsligt släppte bomben om dess “uppskjutande” – eller vad många fruktar kan vara dess sista varv. Tajmingen var särskilt ögonbrynshöjande och kom varm i hälarna på IROC:s stora comeback bara två dagar tidigare. Fansen trodde att IROC gör comeback tillsammans med SRX Racing, som ägs av Tony Stewart, bara skulle vara som rivaliteten mellan High Limit Sprint Car Series, samägd av Kyle Larson och Brad Sweet, och World of Outlaws.

Amerikas favoritvideo idag

Men det ser ut som att SRX redan har kastat in handduken. Så, vad är affären? Med en så bra start, vad fick Tony Stewart och teamet att bromsa på ytterligare en säsong? Kan detta vara sista varvet för SRX?

SRX:s återkomst 2025 är mer en dröm än en verklighet

Dagens tillkännagivande från SRX Racing, som talade om ett uppskjutande 2024 på grund av marknadstrender, kändes mer som en svanesång, särskilt med Donald Hawks hjärtliga tack till besättningen. Det är en besvikelse för motorsportfans, särskilt eftersom 2024-schemat presenterades i augusti förra året. Denna plötsliga förändring, särskilt i hälarna på IROC 2.0:s planer, tyder på ett nyligen fattat beslut.

SRX, som lanserades 2021, sågs som en modern IROC, som syftade till att förena toppnamn från olika motorsporter, inklusive NASCAR och IndyCar, under ett tak. Invigningssäsongen var en hit, med stjärnor som Tony Stewart, Bobby Labonte och Indy 500-mästarna Helio Castroneves och Tony Kanaan. Körsbäret på toppen? Jaga Elliott som tävlar mot sin pappa, Bill Elliott, och den lokala hjälten Doug Coby som stjäl showen på Stafford Speedway.

Den andra säsongen började dock tappa fart när Ray Evernham, en grundare tillsammans med Tony Stewart, steg tillbaka. Vid den tredje säsongen 2023, trots Kyle Buschs debut och rygg mot rygg, började serien att spegla en NASCAR-lite-version, vilket också var IROC:s fall.

Sedan finns det idén om Mellanösternloppet – en till synes pengar som inte stämde överens med SRX:s kärnidentitet för amerikansk gräsrotsracing. Vid den tredje säsongen verkade serien glida från sitt ursprungliga uppdrag och förlora sin unika dragningskraft. Så även om SRX planerar en comeback 2025, kommer den definitivt att möta en kamp i uppförsbacke för att återta sin forna glans och distinkta identitet.

Har Tony Stewart för mycket på tallriken just nu?

Redan 2023 bytte SRX Racing körfält från CBS till ESPN, och bytte från lördag till torsdag kväll. Men det här draget var ingen publiktillfredsställelse, eftersom deras tittarsiffra tog ett brant dyk med 56 %. Och med bara ett år kvar av deras “fleråriga” avtal med ESPN, varför skulle nätverket dubblera när det gäller att sända loppen igen? ESPN:s senaste uttalande, “Vi njöt av vår relation med SRX och önskar dem all lycka,” låter det som att de avslutar boken om det här kapitlet.

Sedan är det Tony Stewart-pusslet. Han har händerna fulla, vad med att utöka sin familj och kliva in för sin fru i NHRA:s bästa bränsledragare. Dessutom överlämnade han stafettpinnen i sin 410 Sprint-bilserie till Kyle Larson. Utöver det har han sin tallrik full av att leda sitt Cup-team, Stewart-Haas Racing, särskilt efter att Kevin Harvick hängde av sin hjälm 2023.

NASCAR News: Chockerande besvikelse när Tony Stewarts SRX-serie avbröts för säsongen 2024

Om man tittar på Stewarts schema för 2024 och 2025 verkar det fullspäckat. Så oddsen för att blåsa nytt liv i SRX Racing ser ganska små ut. Men hallå, vi vill gärna höra vad du tycker om SRX framtid. Ser du en comeback vid horisonten?

RELATED ARTICLES

Mest populär