Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARTony Stewart pratar om de oväntade konsekvenserna av att köra knepiga dragsters...

Tony Stewart pratar om de oväntade konsekvenserna av att köra knepiga dragsters i NHRA

Mot slutet av förra året meddelade Tony Stewart att han skulle tävla i NHRA Top Fuel Dragster Class för 2024. Stewart ersatte med detta drag sin fru Leah Pruett eftersom paret nu har bestämt sig för att bilda familj. Men att köra i en ny klass kanske inte är så utmanande för honom som du kanske tror. Anledningen till att vi säger det är att Stewart nyligen pratade om hur körning av dessa 8 000 hästkrafter bestar har förändrat honom till det bättre.

När vi följer ägaren till SHR kan han se hård ut som en sten, men att hantera axelsmärtor som han har haft i nästan tre decennier har tagit hårt på honom. Så uppenbarligen var han tvungen att genomgå ett fruktansvärt kirurgiskt ingrepp förra året. Eftersom “The Smoke” inte blev yngre vid 52, fanns det vissa tvivel om hans beredskap för NHRA-evenemanget. Men under en podcast nyligen gav Stewart några goda nyheter.

Tony Stewart bulkade upp och redo för NHRA Drag-racingsäsongen

Stewart gjorde ett framträdande på Bubba Clems YouTube-kanal för ett avsnitt av “Unfiltered Racing Talks”. Clem under showen försökte få insikt i dragracebilens funktion och Tony gav mycket mer än så. Den trefaldiga mästaren i Cup-serien gick in på detaljerna om hur svårt det är att styra dragbilen. Därmed förklarade han också hur hans högra hand har blivit starkare jämfört med hans dominerande vänstra hand, där han opererades.

”Nej, min högra arm blir starkare. Jag gjorde en axeloperation under lågsäsong på min vänstra arm, som är min dominerande arm. Så nu har jag bultat upp min högra sida, sa Tony. Förberedelserna för dragracing har säkerligen varit en positiv stimulans för Tony på sin återhämtningsväg. Och det är på tiden att han återhämtar sig helt från sitt fruktansvärda vrak 1996 som orsakade honom problem i hans vänstra arm.

Inför säsongen 2024 kommer SHR-delägaren nu att se fram emot att tävla i NHRA. Stewart är ingen nybörjarförare när det kommer till dragracing, eftersom han tävlade i klassen Top Alcohol 2023. Men när han tar steget in i Top Fuel-divisionen kommer ny dynamik och utmaningar att komma på plats.

Stewart väljer dragster över öppna hjul

Inte många förare har lyckats åstadkomma vad Tony Stewart har gjort. Bortsett från sin dominans på banorna i NASCAR Cup Series, hade han försökt sig på IndyCar och dragracing. Naturligtvis blir Stewart rätt person att fråga vilken av racingserierna som är mest spännande.

Och Ben Shelton, medvärden för showen, gjorde just det genom att fråga Tony vilken av de två mellan IndyCar eller dragster som ger honom sparken i magen. Till vilket han svarade: ”Utan tvekan, dragstern. Jag menar att du verkligen accelererar. Med pitstops vid Indy, när du lämnar, är du på kalla däck och du är inte i farten. Så du har inte mycket downforce och du är på en uppvärmningsbana som är platt som en pannkaka.”

Läs mer: Dale Earnhardt Jr kräver återkomst av konflikten till Daytona, slänger haters som kräver slutet på 45-åriga tradition

Det ska bli intressant att se hur Stewart lyckas klara av sina dragracinguppgifter i sin frus frånvaro under säsongen Top Fuel 2024.

Inlägget Tony Stewart talar om den oväntade konsekvensen av att köra knepiga dragster i NHRA dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär