Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARTony Stewart bekänner fallande offer för skrämmarens hån efter själssugande Indy-Charlotte dubbeldebut

Tony Stewart bekänner fallande offer för skrämmarens hån efter själssugande Indy-Charlotte dubbeldebut

1999 blev Tony Stewart den enda föraren i NASCARs historia som passerade den rutiga flaggan två gånger på en enda dag, en på Indy 500 och den andra på Coca-Cola 600. Men vet du vad som är mer chockerande? Nåväl, Stewart gjorde det igen när han 2001 körde sin #20 Joe Gibbs Racing-bil på ytterligare en dubbeltjänst på en enda dag.

Amerikas favoritvideo idag

Det var dock hans tidigare dubbeljobb som resulterade i en mer själssugande upplevelse. I ett försök att dela smärtan med samhället, nysta han upp en 8-ords gibb direkt från The Intimidators arsenal av hån.

Tony Stewart avslöjar Dale Earnhardt Sr:s satiriska gibb över hans magsjuka tillstånd

Från att ha avslutat P9 på Indianapolis Motor Speedway till att flyga hela vägen till Charlotte Speedway och säkra en imponerande P4, för att inte tala om att fullfölja NASCARs längsta lopp på kalendern, var Stewarts dubbeldebut 1999 inget annat än extraordinärt. Oavsett vilket kom P4-finishen på Coca-Cola 600 till en enorm kostnad, som Stewart träffande uttrycker det.

Medan han öppnade upp om sina NHRA, Indy 500 och Coca-Cola 600 stints, blev Stewarts historiska dag 1999 väl ihågkommen av intervjuvärden David Freiburger. Han kunde inte låta bli att berömma “Smoke” och sa: “Det mest heroiska jag är medveten om att du har gjort, vilket är mycket, är att köra Indy 500 och sedan flyga till Coca-Cola 600 på samma dag. Du gjorde det två gånger, eller hur?”

Även om Freiburger var imponerad av Stewarts förflutna, kände han förmodligen inte till extremiteterna han gick igenom under sin dubbla tjänst, på grund av vilken Stewart spillde ut bönorna och sa: “Ja. Första gången var en absolut katastrof. Vi slutade nia på Indy 500. Indy 500 var het den dagen. Vi flög ner till Charlotte, det var riktigt varmt när jag kom till Charlotte.”

Det var uppenbart att vädret var hett och för någon som precis har avslutat 196 varv av ett 200-varvslopp och är på väg till Coca-Cola 600, blev förhållandena snabbt brutala. Men det varma vädret var bara toppen av ett isberg, eftersom det plågsamma ödet kom senare under loppet. Stewart avslöjade sitt Coca-Cola 600-elände och sa: “Jag ringde på radion och sa: ‘Hej, kan ni gå och se om Bobby’s (Labonte) har någon av dessa energibarer eller vad han än äter. Jag svälter.’ Jag åt två mini bagels är allt jag åt hela dagen. Jag kunde uppenbarligen ingenting om kost.

Efter att ha avslutat det ansträngande loppet på 600 mil satt Stewart i sin bil, helt utmattad, förmodligen sugen på mat och vatten så mycket som möjligt. Det var under det ögonblicket när Dale Earnhardt Sr. närmade sig sin bil och tog ett gupp på honom och sa: “Tja grabben, du fick nog för en dag?”

Efter mötet hjälpte The Intimidator den slitna Tony Stewart att ta sig ur sin Pontiac. Det ögonblicket har ristat sin plats i Stewarts hjärta. Men under loppet skulle den katastrofala situationen där Stewart befann sig stanna på hans samvete för alltid.

Stewart genomgår en sträng utmaning för att kyla sin oroande hunger

När Stewart stannade vid depåstoppet kunde hans team hantera en chokladkaka åt honom, och utöver det, istället för att späda ut sin Power Aid energidryck, tömde de hela paketet eftersom Tony var väldigt utmattad. Det var dock chokladkakan som orsakade en hel del problem för honom.

Stewart avslöjade sin strävan att äta chokladkakan och sa: “Jag gick ut på racerbanan, de fick kattskräp där för att försöka suga upp oljan på racerbanan, och den virvlar runt inne i bilen och den har täckt denna chokladkaka ”

Den dramatiska biten är inte över just än, eftersom Stewart vecklade ut mekaniken i sin hjälm och hur den hindrade honom att äta och sa: “En bit som går över näsan för att hålla luften inne och sedan finns det en flik på botten så att få in saken där. Jag var tvungen att köra bilen med mitt knä trycka ut den här luckan och försöka sticka upp den här stången där för att äta upp den. Så första gången var ett episkt misslyckande, allt har böjts över och rullat över, jag är som… Jag fick ett enormt jättebett på den här saken och det var som att se en hund äta jordnötssmör.”

Visst, Stewart gick extremt långt för att göra allt som stod i hans makt för att minska sin trötthet och pumpa honom inför loppet, och förmodligen, med den där “hunden som äter jordnötssmör”-biten, måste Stewart ha fått ett stort uppsving.

RELATED ARTICLES

Mest populär