Saturday, December 9, 2023
HemGolfTom Kim WITB 2023: Vilken golfutrustning bär 3X PGA Tour-vinnaren i sin...

Tom Kim WITB 2023: Vilken golfutrustning bär 3X PGA Tour-vinnaren i sin väska?

Du vet förmodligen att Tom Kim gillar – ja, älskar – Ferrero Rocher-choklad. Det sydkoreanska proffset dreglade medan han pratade om den överblivna chokladen efter att ha motsvarat Tiger Woods unika bedrift vid Shriners Children’s Open. Men vet du att han också svär vid Titleist-förare? Faktum är att allt utom en utrustning i hans väska kommer från företaget $2,41B.

Det sydkoreanska proffset spelar för närvarande vid DP World Tour Championship på Jumeirah Golf Course i Dubai. Från och med nu, i mitten av den andra omgången, ligger Kim på 19:e plats tillsammans med John Rahm och Shane Lowry. Medan han jockepar efter lönen på 3 miljoner dollar, låt oss titta in i hans golfbag.

Kim’s Drivers och Fairway Woods

Först och främst, Kim använder en Titeist TSR3 med en Fujikara Atmos Black 6 X axel för sina körskott. Även om Kim rankas på den 120:e positionen med ett körmedelvärde på 297,6 yards, rankas han mycket högre på den sjunde positionen när det gäller körprecision.

Det placerar honom också på 10:e plats på PGA-touren när det gäller inställning till greener. Hans GIR på 69,51 % är också bland de tjugo bästa på touren. Kims Fairway Woods-arsenal inkluderar Titleist TSi3 (15 grader) med Fujikura Atmos Black 7X Shaft. Kim bär också en Titleist TSR3 Hybrid (19 grader) med Graphite Design Tour AD AG04 Hybrid Prototype 9 X axel.

Tillsammans med träet och hybriden sätter Kim också sin tilltro till en 3-järns Titleist T200 med ett Project X 5.5-skaft. Titleist T200 kommer till ett pris av 199,99 USD. Dessutom, T100 från 4-järn till 9-järn med Project X 6.0 skaft också däck hans väska. Kim rankas också på 19:e plats i närheten av hålet och trea i inflygningar från 125 till 150 yards, enligt PGA Tour officiella statistik.

Att vända sig till kilarna Tom Kim har en Titleist Vokey Design SM9 i sin arsenal med ett Project x 6.0-skaft. Intressant nog har han ett 52-graders loft böjt till 53 och ett 60-graders loft böjt till 59. Vokey SM9 kostar 286,22 USD.

Vilka putters använder Tom Kim?

I putter tar Kim en avstickare från Titleist. Det 21-åriga proffset använder en Scotty Cameron Timeless GSS Tour-prototyp. Noterbart är att hans puttingsnitt på 1,725 ​​placerar honom på 21:a position på PGA Tour.

“Självklart hjälper de medaljerna”: 21-åriga Tom Kim blir brutalt uppriktig när sina sydkoreanska kamraters höga bedrifter väver stora

Scotty Cameron Putter har följt honom sedan hans debut i Presidents Cup förra året. Och med tanke på att den har hans initialer ristade i ryggen, är det osannolikt att han kommer att byta ut den mot en annan när som helst snart! Dessutom använder Tom Kim en Titleist Pro V1X golfboll, en av de mest använda bollarna på green. Den här har han dock använt sedan han började svinga klubbor.

Det här är utrustningen som den trefaldige PGA Tour-vinnaren bär med sig. Har din golfbag något gemensamt med honom?

RELATED ARTICLES

Mest populär