Saturday, December 2, 2023
HemOlympics"Tok a lot of flak for That One": Simlegenden Michael Phelps fick...

“Tok a lot of flak for That One”: Simlegenden Michael Phelps fick en pinsam fråga efter att ha slagit världsrekord 2003

Michael Phelps är en före detta amerikansk simmare och en olympisk legend. Han är också en av de mest skickliga och välkända idrottarna i idrottsvärlden. På grund av sina flera olympiska rekord kallas Phelps den störste genom tiderna under OS.

Simlegenden har också flera världsrekord i sitt namn. En gång, när Phelps gjorde anspråk på ett av sina många rekord, blev han och hans syster generad av reportrarna, som hade ställt dem en konstig fråga.

Reportrar lämnade Michael Phelps och hans syster häpna

2004 släppte Phelps sin självbiografi Beneath the Surface, där han delade med sig av sin livshistoria och sin växande simkarriär. Då hade Phelps redan uppnått några otroliga prestationer i poolen och hade blivit en fansfavorit.

Men folk visste inte mycket om hans familj och särskilt om hans två äldre systrar. Därför hade många ofta felaktiga antaganden om simmaren och hans syster Hilary. Medan han skrev om en pinsam situation i sin bok, mindes Phelps världsmästerskapen 2003 i Barcelona, ​​där han hade slagit världsrekordet på 200 IM.

Phelps skrev: “Jag hade föreslagit min mamma att hon skulle låta mig skaffa en hund om jag slog världsrekord i Barcelona, ​​så efter loppet höll Hilary upp en handgjord skylt som bara sa: Hund?” Även om denna hälsosamma familjestund avbröts av reportrar som trodde att Hilary var Phelps flickvän. “Varje gång jag simmade kunde man nästan ana folkmassan som väntade på mamma- och systerskottet. Naturligtvis visste de inte att Hilary var min syster. En reporter frågade mig senare på presskonferensen om Hilary var min flickvän. Vi tog båda mycket flak för den där.”

Även om Phelps och hans syster senare vant sig vid sådana frågor, skapade det ändå ett väldigt besvärligt ögonblick för syskonen.

Phelps och några av hans berömda världsrekord

“The Flying Fish” har många rekord på hans namn, inklusive – OS och olika andra världsrekord. 2001 nådde Phelps sitt första världsrekord på 200 m fjäril vid det amerikanska världsmästerskapet.

Som 15-åring blev han den yngsta manliga simmaren att ta världsrekord i simning. 2003 var en gyllene era av världsrekord för Phelps, då han vann fyra guldmedaljer och slog fem världsrekord på ett år.

Totalt hade “The Baltimore Express” satt 38 världsrekord mellan 2001 och 2009, det mesta av någon manlig simmare i historien.

RELATED ARTICLES

Mest populär