Monday, December 11, 2023
HemGolf"Tittare borde inte kunna kalla in domar": Tiger Woods brorsdotter Cheyenne Woods...

“Tittare borde inte kunna kalla in domar”: Tiger Woods brorsdotter Cheyenne Woods stödde Lexi Thompson i en ökända dom 2017

En medgolfare som står upp för vad som är rätt och stöttar andra golfare är en gåva. Och Cheyenne Woods gav den gåvan till Lexi Thompson 2017. Vi är alla medvetna om den kontroversiella domen 2017, som kostade Thompson ett mästerskap. Hon skulle ha tagit hem trofén av ANA inspiration, men hon förlorade den på grund av straffen.

Det var en sorglig dag för alla fans då en milstolpe gled från deras favoritgolfares hand. Låt oss ta reda på hur Cheyenne stöttade sin medgolfare trots konkurrensen.

Hur Cheyenne stöttade Lexi Thompson?

LPGA-stjärnan, Lexi Thompson, var på väg att vinna sitt andra stora mästerskap vid ANA Inspiration 2017. Evenemanget var årets öppningsmajor för damgolf. Hon kunde ha vunnit, men hennes drömmar krossades efter domen. En åskådare informerade funktionärerna om ett regelbrott från den tredje omgången av mästerskapet. De bedömde den amerikanske golfaren med en fyrataktsstraff i sista rundan.

Cheyenne kände dock annorlunda om händelsen. Enligt henne finns det bättre människor än tittare att peka ut misstag. De är inte berättigade att göra det; endast tjänstemän bör vara ansvariga för att påpeka misstag. Hon sa på Twitter: “Tittare ska inte kunna kalla in beslut.” Även om folk inte höll med henne stod hon fast i sina ord.

Tittarna ska inte kunna ringa in domar.

— Cheyenne Woods (@Cheyenne_Woods) 2 april 2017

Straffet på Thompson var för att han skrev på fel scorekort efter den tredje omgången. Enligt överträdelsen bytte golfaren felaktigt ut sin markerade boll på den 17:e green. På väg till 13:e tee hade proffset sex hål kvar och en tvåskottsledning. Efter att straffen slog henne var det hela centrum därifrån. Ryu från Sydkorea besegrade Thompson i ett sudden-death-slutspel.

Var det rätt beslut?

Michael Whan, kommissionären för LPGA 2017, kändes hemskt för golfaren, men samtidigt trodde hon att det var rätt beslut. Enligt henne var Thompson en av de bästa golfarna på LPGA-touren, och hennes prestation var värdig nog att vinna en trofé.

Det var en regel, och den borde de följa. Att påpeka det och ge Thompson en straff var korrekt. Alla mådde dock dåligt av det redan dagen efter. Men det är så det fungerar. “Detta är ett av de fall där reglerna tillämpades 100% korrekt som de är skrivna idag, för golfreglerna”, sa hon till CNN.

Vad är dina tankar om domen? Tycker du att det var rätt att ge straffen, eller håller du med Cheyenne?

RELATED ARTICLES

Mest populär