Monday, February 26, 2024
HemSoccerTittar på Marco Asensio, Real Sociedad vill lamslå Kylian Mbappe & Co....

Tittar på Marco Asensio, Real Sociedad vill lamslå Kylian Mbappe & Co. Innan Champions League-krocken: rapporter

Mitt i all frenesi runt omkring Kylian Mbappehans framtid, hans lagkamrat i Paris Saint Germain, Marco Asensio, är också nu i centrum av övergångssäsongens samtal. Knappt sju månader in i hans PSG-flytt är Asensio nu i den spanska klubben Verkliga samhällets radar. Om det ryktade draget någonsin blir verklighet kommer Asensio, som togs för att sätta upp Mbappe för mål, ta fältet mittemot fransmannen inom en månad. Kommer den tidigare Los Blancos-stjärnan att vara tillbaka på ett plan till Spanien i slutet av detta transferfönster?

Amerikas favoritvideo idag

Real Sociedad återvände till UEFA Champions League efter ett 10 år långt uppehåll. De tog sig till knockouts efter en sådan exil. Oavgjort mot PSG i den första uppsättningen av knockoutmatcher, funderar Sociedad på allvar över nya drag för att utmana den parisiska outfiten.

Real Sociedad kör mot Kylian Mbappe och Co. med en överraskningstaktik

Enligt Footmercato ser Real Sociedad fram emot att landa en potent offensiv mittfältare i januarifönstret. Paul Sarabia, Andreas Skov-Olsen och PSG:s Marco Asensio är klubbens mest troliga mål. Hur som helst kommer PSG att ha något att säga till om Asensios potentiella drag, med tanke på hans treårskontrakt. Den 27-årige spanjoren är dock ingen som de franska giganterna aldrig skulle släppa taget om. För det första har den tidigare Real Madrid-stjärnan missat PSG-matcher för två månader på grund av en skada. Dessutom har han spelat som avbytare sedan han återvände till den parisiska truppen under deras match mot Newcastle.

Efter att ha spelat sju matcher sedan dess hade Asensio startat tillsammans med Kylian Mbappe bara i en match. Därför är det troligt att Luis Enrique och Co. kan låna ut honom till någon annan klubb eller till och med återföra honom på marknaden. Det draget kan gynna PSG, eftersom de tecknade honom som en fri agent, och han är nu värderad till cirka 19 miljoner dollar. Att låta honom gå till en annan klubb skulle dock inte vara utan några kostnader. Speciellt när det kommer till Real Sociedad i mottagarsidan.

Marco Asensios potentiella Sociedad-byte kan vara skadligt för PSG

Även om en skada skadade Asensios PSG-lopp, och för närvarande fungerar som en provisorisk spelare, visade han sig påverkad för laget i deras senaste utflykt. I går kväll slog PSG Revel 0-9 i ett franska cupmöte. Medan Kylian Mbappe gjorde ett fantastiskt hattrick var det Marco Asensio som satte upp honom två gånger. Förutom två assist gjorde den trefaldige UEFA Champions League-vinnaren också ett mål. Exakt när 27-åringen börjar visa upp sin klass i Paris skulle det sannolikt vara oklokt och hotfullt att låta honom gå någon annanstans.

Dessutom är Asensio van vid La Liga och skulle lätt kunna passa in i Sociedad-listan. Dessutom kommer Asensios kunnande om PSG-truppen att vara till hjälp för Sociedad inför RO16-banden mot parisarna. Därför kommer den Sociedad-baserade sidan att göra allt i sin makt för att landa en stjärna av Marco Asensios storlek. Vi får vänta och se om Luis Enrique kommer att göra allt i sin makt för att behålla veteranen eller i slutändan avbryta hans vistelse i den franska huvudstaden.

Vad tror du kommer hända? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär