Saturday, December 2, 2023
HemUfc"Tittade på mig som en fiende" - Jiri Prochazka hävdar att Alex...

“Tittade på mig som en fiende” – Jiri Prochazka hävdar att Alex Pereira sökte “Hämnd” efter UFC Star Handed Glover Teixeira Titel Fight Nederlag

Jiri Prochazka är tillbaka och han är bättre än någonsin. Efter att ha blivit mästare i lätt tungvikt i endast sin tredje UFC-kamp förra året led 31-åringen av en försvagande axelskada. Tjecken var inte villig att hålla upp divisionen och lämnade sin titel.

På UFC 295 mediedagen sa Prochazka till reportrar att han mådde bättre mentalt och fysiskt än han någonsin gjort. Och inför sin lediga titeltävling i lätt tungvikt mot Alex Pereira på UFC 295 pratade “BJP” om sina tankar om Pereira och exakt när han började se honom som en potentiell motståndare. Detta kommer dagar efter att brasilianaren talade om att “hämnas” sin vän, tränare och mentor Glover Teixeiraförlust mot Prochazka.

Alex Pereira angelägen om att ta titeln i lätt tungvikt till Teixeira

Prochazka hade besegrat Pereiras vän, tränare och mentor, Texeira, för att bli den nya mästaren i lätt tungvikt förra året på UFC 275. Och Pereira talade om att “hämnas” Texeira i en nyligen intervju med CBS News. ‘Poatan’ klargjorde att även om han inte gick in i kampen motiverad av hämnd för sin mentor, var det viktigt för honom att besegra Prochazka och ta tillbaka titeln till Teixeira, om än som tränare.

“Jag går inte in i den här kampen med blandade känslor om hämnd. Jag vill inte spela det spelet. Jag vill gå med ett väldigt positivt tänk. Jag ska kämpa med tankesättet att de inte ens har kämpat förut. Men att titta på den andra sidan av att kunna ta tillbaka Glover sitt bälte och sätta tillbaka det i gymmet, det betyder mycket för mig, säger han till CBS Sports.

Men hans UFC 295-motståndare har förberett sig för att möta Pereira sedan Teixeira-kampen. Tjeckien berättade att Pereira, fortfarande en mellanviktare, stirrade ner honom “som en fiende” i uppbyggnaden till hans lätta tungviktstitelmatch mot Teixeira förra året. Det var i det här ögonblicket, enligt tjecken, som han trodde att han en dag skulle behöva slåss mot brasilianaren.

“Särskilt hur när han när han såg mig förra juli i Vegas. Och efter vår kamp med Glover (Teixeira) var jag där den veckan. Den stridsveckan såg jag honom och han såg mig fortfarande som en fiende. Och efter det sa jag (till) mig själv, som om det här var extraordinärt. Och (han) kan vara det i framtiden, han kan vara min motståndare”, tillade han. Och fansen väntar ivrigt på sin match i vad Prochazka känner är en kamp mellan två krigare.

Prochazka laserfokuserad på matchen mot krigaren Pereira

Prochazka sa till reportrar att han var “laserfokuserad” på sin kommande match, som han karakteriserade som “krigare mot krigare”. Tjeckien har varit väldigt gratulerad till Pereira under uppbyggnaden av deras kamp, ​​vilket visar hur allvarligt han tar brasilianaren. Han sa att han gillade att ha bra motståndare, eftersom det driver honom att förbättras och växa som fighter.

Kampen mot Pereira gav honom möjligheten att göra precis det. Han kände att Pereiras stil var vassare än den tidigare mästaren i lätt tungvikt Jamahal Hill. Men han var säker på att han skulle gå ut ur Octagon på UFC 295 med titeln runt midjan. Vem tror du kommer att vinna i Pereira-Prochazka-matchen? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär