Friday, February 3, 2023
HemBasketballTitta: Stephen Curry stänger kvarten på episkt sätt när Warriors möter Celtics...

Titta: Stephen Curry stänger kvarten på episkt sätt när Warriors möter Celtics i en 2022 NBA-finalrematch

Det är en finalrevansch när Boston Celtics ställs mot Golden State Warriors för första gången den här säsongen. Celtics verkar vara på en absolut rulle då de har det bästa resultatet i ligan med 21-5. Celtics har redan vunnit sina tre senaste matcher i rad och ser till att bli fyra. Men inte om Warriors superstjärna Stephen Curry har något med det att göra.

Eftersom Warriors är de regerande NBA-mästarna kämpar det helt klart. Fler än de borde vara. Med ett rekord på 13-13 är Warriors borta från de åtta bästa positionerna i Western Conference.

Stephen Curry ser till att ligga före

För närvarande sitter Warriors på 11:e position i väst. Efter att ha förlorat sina två senaste matcher, skulle Warriors försöka göra allt i sin makt för att undvika att förlora tre matcher i rad.

Och det verkar som att Stephen Curry ser till det. När den första kvarten gick mot sitt slut avslutade Curry den på sitt eget sätt. I de sista sekunderna av den första kvarten försvarades Curry av en 6’8 power forward, Sam Hauser.

Men det var inga problem för “The Chef”. Han gjorde en serie dribblingsrörelser, skakade lite och bakade och slog en trepoängare från 30 fots avstånd. Warriors gick in i sina omklädningsrum med en ledning på 33-25.

Stephen Curry slår 1:a kvarten 🚨pic.twitter.com/IGfGwu2Z8w

— 𝙏𝙖𝙡𝙠𝙞𝙣’ 𝙉𝘽𝘼 (@_Talkin_NBA) 11 december 2022

Det är dock inte bara Curry som var ute efter att undvika att förlora sin tredje raka match. Warriors stjärna, Klay Thompson kan sluta med en av dessa breakout-matcher som han hade tidigare den här säsongen.

Klay Thompson bevisar sitt värde

Thompson har mött mycket tvivel och kritik från fans och NBA-analytiker från hela ligan. Men sällan har någon pratat om den gradvisa förbättringen han gör för att öka sin poängproduktion.

Vad många inte lägger märke till är att Thompson också är en utmärkt försvarare. Han kanske inte sätter klämmorna på sin matchup men hans längd och smidighet gör det säkert svårt för motståndaren att få ett skott.

När det gäller Boston Celtics, efter att ha fått en nedslående förlust i förra årets finaler, vill laget skicka ett meddelande. Speciellt till Golden State Warriors. Även om Celtics har gjort det och deras rekord återspeglar det.

Men att lämna en förlust till laget de förlorade mot i finalen skulle vara en söt revansch de har letat efter.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär