Wednesday, February 28, 2024
HemSurfingTitta på: Surfingentusiasten blir utplånad med ett brutalt fall under den senaste...

Titta på: Surfingentusiasten blir utplånad med ett brutalt fall under den senaste bedriften

Surfing är inte alltid en sval bris att segla igenom. Ibland kan de höga vågorna bli en skrämmande affär som får surfare att darra och få muntorrhet. New Jersey nämns ofta som en av de mest eftertraktade tillflyktsorterna som lockar miljontals surfare från hela världen. Men den senaste stormen som skakade NJ förra veckan gav vågorna oöverträffad kraft och surfare hade svårt att mildra de monolitiska vågorna.

Amerikas favoritvideo idag

Över hela internet kan entusiaster bevittna de mäktiga vågorna, i lika delar av chock och vördnad. Och i ett nyligen publicerat inlägg på sociala medier kan vågorna ses i all ära. Surfare ville dock inte backa från den plötsliga utmaningen och rusade till havet för att själva känna spänningen. Det slutade med att en sådan surfare lekte runt, och vi är ganska nervösa själva när vi tittar på det korta videoklippet. Var denna lockande, om än otrygga syn mer så än vreden hos moder natur som gjorde sin grej eller en surfares fantasi?

New Jersey-vågor översvämmer surfare

Ett Instagram-inlägg av CBS New York fängslar surfare över hela världen genom att visa hur stor effekt den senaste stormen har varit för New Jersey. Vågor som motsvarar tvåvåningsbyggnader kan ses pressa surfare till gränsen för deras färdigheter. Bay Head Ocean County är en av de mest kända surfplatserna i USA, och en surfare verkar ha tagit en större bit än han kunde hantera.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av CBS News New York (@cbsnewyork)

Medan surfare älskar massiva vågor, visar det senaste videoklippet en surfare som biter i dammet och försöker skala en cirka 20 fot hög våg. Surfaren tappar kontrollen och stänker i vattnet. Ryan Simalchik, fotografen som fångade ögonbrynshöjande ögonblick, delade med sig av sina tankar om vågornas natur från den dagen.

Simalchik säger att vissa vågor var runt omvälvande 25 fot, medan de flesta andra var inom 15-20 fots räckvidd. En annan fotograf, Ryan Mack, begav sig till stranden för att själv bevittna stormens effekter. Att befinna sig 5 minuter från sitt hem och se ett sådant naturfenomen förbryllade hans sinne, erkände Mack. Den förestående upprymdheten av att rida på dessa vågor bör aldrig offras på bekostnad av ens liv.

Surfar för att bli mer riskfri snart

Ett annat ögonvittne sa också att det kalla och mörkfärgade vattnet såg skrämmande ut och att åskådare inte kunde sluta skrika. Och ändå, sa en annan korrespondent, “…det är vad vi lever för”. Medan sådana naturliga händelser fortsätter att häpna och lugna surfare, ger nya projekt över hela landet hopp om att ge entusiaster ett säkert utrymme att öva på sin vågridning.

12-åriga surfare volontärer med “Waves of Impact”, som sprider glädje genom att lära barn med särskilda behov

Orlando kommer att få sin första surfpark någonsin med 11 nya projekt på väg utspridda över hela USA. Den 43 hektar stora parken kommer att ha allt för att tillfredsställa surfarnas behov och hoppas kunna inleda en ny era för sportens framtid i landet.

RELATED ARTICLES

Mest populär